A Kádár-sír nem csatatér! Védjük meg Kádár János emlékét!

kadarm2014Kádár János és felesége, Tamáska Mária végső nyughelye az utóbbi időkben több alkalommal is célponttá vált. 2007-ben ismeretlen tettesek feldúlták és kirabolták a sírhelyet, idén februárban pedig a Kádár-sír felszámolásának szándéka váltott ki országos felháborodást.

A Népi Front elsőként szállt síkra a tervezet ellen, internetes aláírásgyűjtést és tiltakozó facebook oldalt nyitott az emlékhely védelméért. Végül a Boros Péter által vezetett Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság védetté nyilvánította a sírt. Ekkor határoztuk el, hogy új kommunista pártunk 2014. július 5-én, szombaton 10:00-kor megemlékezést fog tartani Kádár János sírjánál, hogy méltó módon emlékezzünk meg  az egykori pártfőtitkár életművére és a magyar dolgozókért vívott küzdelmére. A rendezvényt azonnal (2014. februárjában) be is jelentettük a Temető Igazgatóságánál, akik pozitívan fogadták szándékunkat és zöld utat adtak a Népi Frontnak.  Egy hónappal a rendezvény megtartása előtt azonban akadályba ütköztünk: a Thürmer-féle Munkáspárt bejelentette, hogy ugyan abban az időpontban kívánják megtartani a rendezvényüket. A Temető Igazgatósága  arra törekedett, hogy megtalálja az arany középutat és olyan megoldást kínáljon a Népi Frontnak és a Munkáspártnak egyaránt, amely mindkét szervezet számára ideális. Ezen törekvésük azonban kudarcba fulladt. Az említett párt nem volt hajlandó tudomást venni tényekről. Nyilvánvaló, hogy a politikai korrektség szóba sem jöhet.  A munkáspártiak még azt az ötletet sem fontolták meg, hogy egy órával később tartsák a rendezvényt, mint a Népi Front.

E javaslatra ugyanis ultimátumszerű válasz érkezett: azt közölték, hogy mindenáron megtartják a rendezvényt függetlenül attól, hogy a Népi Front ott lesz-e 10:00-kor a temetőben. Alig telt el tehát pár hónap február óta, hogy sikerült Kádár János sírját megóvnunk a hatalom támadásától, most ismét politikai csatatérré akarják változtatni azt! Ne engedjük! A Munkáspárt az erőszakos, voluntarista magatartásával konfliktust generál.  Nem méltó sem Kádár Jánoshoz, sem pedig a munkásmozgalom ott nyugvó hőseihez az a helyzet, amit Thürmer Gyula pártja előidézett.

kadarmegemlekezes2013jul7A Népi Front Kádár János emlékének, valamint a temető becsületének, méltóságának megőrzése érdekében  nem kíván méltatlan és kegyeletsértő atrocitásba keveredni a Munkáspárt tagjaival a Nemzeti Sírkert területén. E megfontolásból egy órával korábban, július 5-én reggel 9-kor tartjuk rendezvényünket. Kádár János emlékének megvédéséért, a 21. századi szocializmusért.

A temető nem lehet politikai játszmák színtere!  A temető nem csatatér!

Találkozzunk 2014. július 5-én, szombaton reggel 9 órakor a Kerepesi temetőben! Hozz egy szál virágot Kádár János sírjára!

Népi Front