Venezuelában nem győzhet az ellenforradalom!

Április 30-án szélsőjobboldali puccskísérlet indult Venezuelában annak érdekében, hogy az ellenzék megdöntse a demokratikus úton választott Maduro elnök hatalmát. A ” Szabadság Hadművelet ” névre keresztelt ellenforradalmi megmozdulást az önmagát önhatalmúlag elnöknek kikiáltó Juan Guadió ellenzéki politikus indította útjára, az Amerikai Egyesült Államok nyílt támogatásával. Az államcsíny rövid időn belül elbukott, a hadsereg túlnyomó többsége hű maradt Maduro elnökhöz és a venezuelai bolivári forradalom eszméjéhez.

Nicolas Maduro, a forradalmi Venezuela legitim elnöke
Maduro elnök a PSUV kongresszusán

Hiába próbálja az amerikai külügyminiszter, Mike Pompeo a venezuelai lakosságot szembe fordítani elnökükkel, a Washingtonból irányított polgárháborús hangulatkeltés sikertelennek bizonyult.
Az USA és az amerikai tőkés gazdasági érdekeket szolgáló venezuelai ellenzék a legvéresebb eszközöktől sem riad vissza, hogy véget vessenek a bolivári forradalomnak és Venezuelát ismét Amerika gyarmatává züllesszék.Simon Bolivár népe ellenáll a neoliberális kapitalizmusnak, az amerikai tőkés nagyvállalatok kizsákmányolásának és az USA imperializmusának.

A Népi Front szolidaritást vállal Venezuela forradalmi erőivel és a Venezuelai Egyesült Szocialista Párttal. Elítéljük Juan Guaidó venezuelai parlamenti elnököt és az őt támogató ellenforradalmárokat, akik meg akarják semmisíteni a bolivári forradalom vívmányait és amerikai kézre játszanák Venezuela természeti kincseit. Példátlan képmutatásnak tartjuk, hogy az USA a demokrácia hivatkozva nyíltan beleavatkozik Venezuela belügyeibe és támogat egy olyan önjelölt elnököt, akinek hatalma illegitim, minden törvényességet és demokratikus alapot nélkülöz.

Kommunista üdvözletünket Maduro elnöknek és a bolivári forradalom minden támogatójának. Venezuela nem válhat ismét amerikai gyarmattá! Venezuelában nem győzhet az ellenforradalom!

Budapest, Népi Front 2019. május 2.

Kérlek oszd meg a cikket, ha tetszett!
  • 339
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    339
    Shares