Újabb támadás érte Venezuela szuverenitását

Napjainkban, amikor egyesült erővel és teljes elköteleződéssel azért küzdünk, hogy egy világjárvány közepette megvédjük magunk és családjaink életét, az észak-amerikai imperializmus legújabb embertelen rendelete szerint, az USA térségbeli szövetségese, Kolumbia, egy újabb kísérletet tesz arra, hogy megbontsa a venezuelai békét és megdöntse annak törvényes és legitim kormányát.

A tegnapi nap folyamán egy újabb destabilizációs kísérletről értesültünk, egy olyan katonai akcióról, amelyet a Venezuela partjainál kikötni készülő fegyveres zsoldosok terveztek végrehajtani, készen állva arra, hogy vérfürdőt rendezzenek a hajnali órákban. Nestor Reverol, a venezuelai belügy-, igazságügyi és békeügyi miniszter nyilatkozatban ítélte el a terrorista csoport partraszállási és behatolási kísérletét. A zsoldosokat Kolumbiában szervezték össze és képzték ki azzal a szándékkal, hogy Venezuelában államcsínyt hajtsanak végre, de a bolivári rendőralakulatok hűséges kiállásának, valamint bátor és azonnali beavatkozásának köszönhetően, a tervet sikerült időben megakadályozni és a terroristacsoporttal leszámolni.

Ugyanakkor, ahogy az már több ízben is bebizonyosodott, az Egyesült Államok célkitűzéseit és terveit nem szabad alábecsülni; Kolumbiával együttműködve megkísérlik megdönteni Venezuela alkotmányos kormányát, és ezzel megszerezni Venezuela javait. Ez az egyedüli érdek, ami motiválja őket.

Mi, magyarországi társadalmi mozgalmak, politikai pártok, szervezetek és aktivisták, akik a Magyarország-Venezuela Szolidaritási Hálózathoz tartozunk, csatlakozunk az Európai Szolidaritási Hálózat felhívásához, kiállunk a bolivári forradalom mellett és elítéljük a fegyveres támadási kísérletet, amivel Venezuela területére törtek. Hangsúlyozzuk, hogy továbbá is szolidárisak vagyunk Venezuela forradalmi népével és kifejezzük feltétel nélküli támogatásunkat az ország alkotmányos elnökével, Nicolás Maduro Moros-al, aki számtalanszor bebizonyította, hogy képes a nemzet szuverenitásának és függetlenségének megvédésére.

Magyarországról a Venezuelai Bolivári Köztársaság szuverenitásának legnagyobb tiszteletben tartását követeljük, és felszólítjuk a nemzetközi közösséget, hogy ítélje el a történteket. Ismételten hallatjuk hangunkat és szolidaritásért kiáltunk:

Elég az imperialista háborúból, békét akarunk, és a méltóságteljes, szuverén élethez való jog tiszteletben tartását!

Kérlek oszd meg a cikket, ha tetszett!
  • 11
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    11
    Shares