Szövetségben és egységben a munkásosztállyal

A Népi Front Front alapító kongresszusát követő héten már akcióba lendült az új vörös csapat. 2012. december 8-án csatlakoztunk a Húsipari Dolgozók Szakszervezet által szervezett demonstrációhoz, hogy szolidaritást vállaljunk az alacsony bérek és húsipar leépülése ellen tüntető munkásokkal. A megmozduláson a párt aktivistái röplapokat osztottak.

Videó a budapesti munkástüntetésről. A háttérben a Népi Front vörös zászlói lobognak

Népi Front a Pápai Húsüzem megmentéséért

A Front továbbra is figyelemmel kísérte a húsipari dolgozóknál kialakult helyzetet. A következő évben a budapesti akciócsoport – Katona Gábor, Rónai Katalin, Mendel Lajos és Cseh Miklós – osztották a part röplapjait a bezárással fenyegetett Pápai Húsüzem munkásainak, így követelve a gyár munkásellenőrzés alá vonását és a szakszervezeti jogkörének bővítését!

A Népi Front vezetői, Rónai Katalin alelnök, Katona Gábor alelnök és Mendel Lajos szórólapozott 2013. augusztusában a Pápai Húsüzemnél
Rónai Katalin, Katona Gábor és Mendel Lajos a Pápai Húsüzem bejáratánál

Szerencse fel, szerencse le…

2014-et írtunk, amikor a Népi Front ismét munkástüntetésen vett részt. Több, mint félezer bányász tüntetett Budapesten, hogy hangot adjanak tiltakozásuknak a bányászokat súlyosan érintő antiszociális kormányzati intézkedések ellen. A munkások az Orbán-kormány által eltörölt szakmai nyugdíj és munkavégzés során súlyosan megsebesült bányászokat illető járadék eltörlése ellen.

Kommunisták, a Népi Front tagjai tüntetnek a bányászokkal 2013-ben
Kommunista tüntetők Budapesten

Veletek vagyunk, dunaújvárosi munkások

Ugyan ezen év július 31-én a Népi Front szolidaritását fejezte ki a Hankook gyár dolgozóival és támogatta a 2014 augusztus 4-re meghirdetett tiltakozó megmozdulásokat. Közleményben tiltakoztunk az ellen, hogy miközben Bognár Ferenc szakszervezeti vezetőt szívinfarktus gyanújával vitte el a mentő a munkáltatóval folytatott egyeztetésről, addig a vállalat elküldte a felmondólevelet a lakcímére.

Nemet mondtunk a rabszolgatörvényre

2018. december 8-án a fideszes többségű parlament a törvényalkotás szabályainak totális felrúgásával, az előírások semmibevételével megszavazta a rabszolgatörvény, amely ellen a szakszervezetek tömegdemonstrációt hirdettek. 10.000 ember vonult Budapest utcáira, hogy követeljék a rabszolgatörvény visszavonását. A menetelők között megtalálhatóak voltak a Népi Front tagjai is.

Kérlek oszd meg a cikket, ha tetszett!
  • 7
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    7
    Shares