Orbán ma Petőfit tenné Soros-listára

Semmi kétség, ha Petőfi ma élne, a kormánypropaganda össztüzet zúdítana rá. Az orbáni szabadságharc ellene irányulna, Petőfi vezetné a Soros-listát, mint veszélyes forradalmár, liberális hazaáruló, brüsszeli ügynök, aki alá akarja ásni a magyarok (fideszes értelmezésben: a fideszesek) szabadságát.

Egészen pontosan 171 évvel ezelőtt Pesten kibontakozni látszott egy olyan forradalmi folyamat, amelynek tüzét a szabadság és függetlenség iránti vágy éltette. Ugyan az a vágy, amit ma is milliók éreznek, amikor egy Orbán-mentes, tisztességes és demokratikus Magyarországról álmodnak.

Az 1848-as forradalom és szabadságharc hősei
Az 1848-as forradalom és szabadságharc

Ma is aktuális a 12 pont

Sőt, még az egykor 12 pontba foglalt népi követelések is ugyan azok.

” Kivánjuk a’ sajtó szabadságát, censura eltörlését. “

Ez volt a 12 pont közül a legelső. És ma nem ugyan ezt kívánjuk? Nem akarjuk, hogy legyen vége a fideszes agymosásnak? Nem volt elég abból, hogy szinte az összes újság, megyei lap és televízió Orbán kézi irányítás alatt van? Abból, hogy az adófizetők pénzén a köztévét egyszerűen álhírgyárrá züllesztették? A világ nem sokat változott 171 alatt. Magyarországon legalábbis nem: a cenzúra és a sajtószabadság korlátozása ma épp úgy virágkorát éri, mint a 48-as nemzedék idejében.

” Közös teherviselés.”

Igen, ez is egy volt a megfogalmazott 12 pont közül, ami ma aktuálisabb, mint vala. Hiszen a Fidesz volt az, amelyik az úgynevezett progresszív adórendszert egykulcsossá változtatta és ez a kormány volt az, amelynek idején néhány száz fideszes pártkatona akkora vagyont halmozott fel, amely nagyobb, mint a másik 9 millió magyar teljes vagyona. Nem beszélve a közpénzek elsikkasztásáról, az uniós pályázatok és a magánnyugdíj pénztári megtakarítások lenyúlásáról.

Orbán nem szabadságharcos, hanem elnyomó

Orbán Viktor és bandája szabadságharcosnak állítják be magukat, akik a függetlenséget védik az Unióval szemben. Nem azok. Elnyomók, akik beteges hatalomvágyból és határtalan kapzsiságukból totális kontroll alá vonják az államhatalmat, szétverik a demokratikus intézményeket, miközben fideszes kézre juttatják annak minden kincsét.

Ők azok, akik lerombolják Széchenyi István életművét, a Magyar Tudományos Akadémiát és lábbal tapossák a független és demokratikus Magyarország eszméjét, amelyért oly sok vitéz ontotta életét az 1848-a szabadságharc és forradalom idején.

Világossá kell tenni mindenki számára: ennek a kormánynak semmi köze Petőfihez és a márciusi ifjakhoz. Mi, az Orbán-rendszer ellenzéke viszont csak akkor maradhatunk hűek az 1848-as hagyományokhoz, ha bátor ellenállást mutatunk a Fidesszel szemben és nem futamodunk, amikor eljön a kormány megdöntésének történelmi pillanata.

Komszomol

Kérlek oszd meg a cikket, ha tetszett!
  • 349
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    349
    Shares