Népi Front a 2019-es önkormányzati választásokról és az előválasztásról

A Népi Front tudomásul veszi az előválasztás eredményét és tiszteletben tartja az előválasztáson résztvevő több, mint 68.000 előválasztó akaratát, Karácsony Gergely főpolgármester-jelöltté válását. Egyetértünk abban, hogy Budapestnek változásra van szüksége, meg kell szabadítani a fővárost Tarlós Istvántól és a Fidesztől!

Népi Front
Népi Front, a magyar kommunista párt

A Népi Front üdvözli, hogy a magyar politikatörténetben megjelent az előválasztás intézménye, amely demokratikus keretek között teszi lehetővé a legesélyesebb ellenzéki jelölt kiválasztását és elősegíti az állampolgári aktivitás fokozását a közéletben. Sajnálatos, hogy az előválasztás demokratikus intézményét a tőkés pártok hatalomtechnikai eszközként használták és néhány nap alatt – az ellenzéki egységet is veszélyeztetve –  tisztességtelen politikai rivalizálássá degradálták.

Különösen felháborítónak tartjuk, hogy az előválasztást lebonyolító liberális erők ellehetetlenítették Cs.Kádár Péter, független antifasiszta jelölt bemutatkozását és indulását. Úgy véljük, hogy a radikális baloldali, haladó értékeket valló politikai szereplők kiszorítása csorbítják az előválasztás demokratikus tartalmát.

A Népi Front ezen okból kifolyólag a kommunista elvtársaink lelkiismeretére bízza, hogy az ősszel esedékes önkormányzati választáson támogatják-e az előválasztás győztesét, Karácsony Gergely főpolgármester-jelöltet! Felhívjuk elvtársaink figyelmét, hogy Tarlós leváltásának csak teljes ellenzéki összefogás mellett van realitása, az ellenzéki oldalon viszont nem a szocialista, baloldali, hanem a neoliberális áramlat vált ismét meghatározóvá, amely legalább annyira munkásellenes, vadkapitalista irányzat, mint az orbáni illiberális út.

A Népi Front úgy véli, hogy a 2019-es önkormányzati választás lehetőséget nyújt a Fidesz politikai hatalmának lokális szintű korlátozására Budapesten kívül is. A vidéki városokban és falvakban támogatunk minden olyan ellenzéki jelöltet, amelyik nem kötődik a Jobbikhoz vagy a Fidesszel paktumot kötött álbaloldali pártokhoz.

Népi Front Országos Elnöksége

Budapest, 2019.06.26

Kérlek oszd meg a cikket, ha tetszett!
  • 330
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    330
    Shares