Csatlakozz!

Szeretnél egy baloldali értékeket valló közösség része lenni, de nem tudod, hogy pontosan mit is jelent párttagnak vagy aktivistának lenni? Gyorsan elmondjuk, hogy mit csinálnak azok, akik a Népi Frontban tevékenykednek. Ne feledd, nélküled a mi küzdelmünk is sokkal nehezebb, így mindenképp számítunk rád, ha meggyőződéses marxista vagy. Íme néhány tipp, hogy miként tudod a kommunisták harcát segíteni!

Légy aktivista!

Ezt elsősorban azoknak ajánljuk, akik egyelőre nem szeretnének belépni a pártba, vagy túlságosan elfoglaltak, netán félnek felvállalni kommunista világnézetüket. Semmi gond! A megoldás: légy aktivista!

Aktivistaként az alábbi lehetőségeid vannak:

 • tudsz cikket írni, akár álnéven is, amit a nepifront.hu oldalon publikálunk. Rengetek olyan probléma van a munkások kizsákmányolásától kezdve az emberi jogokon át a Fideszig, amelyek témát szolgáltatnak egy-egy cikk megírásához
 • fordíts politikai cikkeket idegen nyelvről magyarra! Sok információ azért nem jut el Magyarországra, mert nincs, aki lefordítsa őket. Segíts abban, hogy megismerhessük a nemzetközi kommunista mozgalom híreit!
 • meghívást kapsz a rendezvényeinkre, taggyűléseinkre, és ha akarod, senkinek nem szólunk, hogy részt veszel rajta
 • gyűjthetsz érdekes híreket akár aktuálpolitikai, helyi, akár munkásmozgalmi témában, amiket a Népi Front zárt facebook csoportjában megoszthatsz a többiekkel
 • készíthetsz grafikákat, plakátokat, videókat, amiket a neten tudunk terjeszteni
 • terjesztheted a nepifront.hu-n megjelenő cikkeket és híreket különböző facebook csoportokban
 • lehetőségedhez mérten támogasd kérlek a Népi Front szolidaritási alapját. Utalj egy alkalommal vagy rendszeresen egy tetszőleges összeget a Front számlájára, hogy finanszírozni tudjuk a kommunista mozgalmat. Számlaszámunk: 10103104-43879100-01004001
A Népi Front tagjai és szimpatizánsai emlékeznek Kádár János születésnapjára, 2015. májusában.
A Népi Front Kádár-megemlékezése 2015-ben.

Légy párttag!

Ha szeretnél hivatalosan is tagja lenni a Népi Frontnak, akkor a legjobb választás, ha kéred felvételedet a pártba. Miben más párttagnak lenni, mint aktivistának? A párttagságnak van néhány “kötelező” velejárója.

Évente legalább 1 alkalommal fel kell utaznia Budapestre, hogy részt vegyél a Front gyűlésén, továbbá havi rendszerességgel kell fizetni a tagdíjat, aminek minimum mértéke 500 Forint.

Míg egy aktivistának nincs szavazati joga a gyűléseken (bár véleményüket maximálisan figyelembe vesszük), egy párttag szavazati joggal rendelkezik. Ez fontos tényező lehet, amikor a part fő politikai irányvonaláról döntünk.

A párttagok számára ugyan azok a fentebb felsorolt lehetőségek állnak rendelkezésre, hogy segítsék a Front munkáját, mint az aktivistáknak.

Hogyan lehetek párttag/aktivista?

Első lépés:

Írj egy bemutatkozó levelet a nepifront@gmail.com címre! Indokold meg, hogy miért szeretnél csatlakozni hozzánk, hol élsz, mivel foglalkozol, honnét hallottál rólunk és milyen formában szeretnéd a Frontot segíteni.

Második lépés:

A Népi Front valamelyik vezetője válaszolni fog a leveledre. Ha megtaláljuk a közös hangot, felveszünk a Népi Front zárt csoportjába, ahol informálódhatsz a párt életéről, kérdéseket tehetsz fel a Fronttal kapcsolatban és megismerheted a többieket.

Harmadik lépés:

Amennyiben továbbra is szimpatikusak vagyunk számodra, sort kerítünk a személyes találkozóra, ami annyit jelent, hogy el kell jönnöd Budapestre valamelyik gyűlésünkre. Ha ez nem megoldható, akkor a part valamelyik tagja vagy vezetője facebookon vagy e-mailben fogja veled tartani a kapcsolatot.

Negyedik lépés

Miután megismertél minket, a te kezedben van a döntés, hogy aláírod-e a belépési nyilatkozatot vagy maradsz inkább aktivista. Ha aláírod a belépési nyilatkozatot, akkor onnantól számítva fél éven belül lehetsz a Népi Front teljes jogú tagja. A párttagságodat bizalmasan kezeljük, arról információt a hatóságoknak sem közlünk.

Népi Front évzáró gyűlése 2015-ben

Fontos tudnivalók a Frontról

Milyen esetben kerüld el a Frontot jó messzire?

 • ha úgy véled, hogy helyes a kormány menekültpolitikája, és a menekülteket migránsnak nevezed
 • ha utálod a cigányokat, zsidókat, melegeket és az arabokat
 • ha nem tudsz kulturáltan vitatkozni és érvelni
 • ha örömmel összefognál a Jobbikkal és egyéb cuki nácikkal
 • ha természetes jelenségnek tartod a nagy társadalmi különbségeket és elfogadod a kapitalizmust

Milyen gyakran vannak gyűlések?

Egy évben 4 alkalommal tartunk gyűlést.

Milyen rendezvények vannak a gyűléseken kívül?

Hagyományosan megünnepeljük a Tanácsköztársaság kikiáltásának évfordulóját (március 21.), Magyarország felszabadulását (április 4)., Május 1-jét, Kádár János születésnapját (május 26), és megemlékezésünk az 56-os Köztársaság téri vérengzés áldozataira. Ezenkívül a politikai helyzet alakulásától függően vannak egyéb megmozdulásaink is, valamint részt veszünk a nagyobb kormányellenes demonstrációkon is.

Kik vezetik a Népi Frontot?

A Frontot hétköznapi, dolgozó emberek vezetik. Elnökünk Fogarasi Zsuzsanna, alelnök Rónai Katalin és Bodrogi Attila.

Hány tagja van a Népi Frontnak?

A Népi Front kis létszámú szervezet, konkrét adatokat – tagjaink biztonsága érdekében- nem közlünk .

Kérlek oszd meg a cikket, ha tetszett!
 • 224
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  224
  Shares