A rendszer ellenzéke

A 21.századi szocializmusért

Közbiztonság

 

Magyarország közbiztonsága kritikus szintre süllyedt, amelyet csak hatékony, a problémát komplexitásában kezelő cselekvési tervvel  lehet orvosolni. A társadalom elszegényedése magával hozza a jövedelemszerzés illegális formáinak terjedését, a megélhetési bűnözést, valamint ideális környezetet teremt a szervezett bűnözés erősödésére. A társadalom alsó és középrétegének felemelkedését szolgáló szociálpolitika, valamint a szociális minimum bevezetése hozzájárulhat ahhoz, hogy a bűnözést kiváltó társadalmi-szociális okokat felszámoljuk.

1. Rendőrség reformja

 A rendőrség teljes reformjára  van szükség, amely során csökkentjük a bürokráciát, a munka hatékonyságát nagymértékben rontó adminisztrációs terheket, Helyre kell állítani   a rendőrség tekintélyét,  és fokozott figyelmet kell fordítani a szervezet technikai felszereltségének javítására. Bővíteni kell a rendvédelmi dolgozók cselekvési jogkörét és nagymértékű, a munkájuk társadalmi hasznosságát méltón tükröző béremelést kell eszközölni. Olyan rendőrségre van szükségünk, amely szavatolja a törvénytisztelő állampolgárok biztonságát. Jogkövető állampolgári figyelem, törvényesség és stabil közállapot nélkül nincs se gazdasági fejlődés, sem pedig társadalmi haladás.

2. A Rendvédelmi erők egységes, koordinált szervezete

A jelenlegi decentralizált struktúra helyett meg kell teremteni a rendvédelmi erők egységes irányítás alatt álló, közös operatív törzs által koordinált szervezetét, amely épp úgy képes ellátni katasztrófavédelmi feladatokat, mint a bűnüldöző tevékenységet.

A katasztrófavédelem, rendőrség és honvédség munkájának összehangolásával, az egymást kiegészítő funkciók erősítésével a jelenleginél hatékonyabbá tehetőek a közbiztonság erősítését szolgáló mechanizmusok. Támogatjuk a politikai pártoktól független alternatív rendvédelmi erők felállítását, mert azok helyi szinten is segíthetik az emberek személyi és vagyoni biztonságának garantálását.

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg az ismerőseiddel!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

csatlakozznf1

Facebook Twitter RSS Feed 

Lájkoljon minket a facebookon!

Megmozdulások

frontoldallogo
szolidaritasialap


 

redmail