A rendszer ellenzéke

A 21.századi szocializmusért

Környezetvédelem

 1. Népi Front az ember és a természet kizsákmányolása ellen

A kapitalista világrendszer nemcsak az emberiség dolgozó osztályait, hanem a természetet is könyörtelenül kizsákmányolja. A profitérdekek kizárólagos szem előtt tartása és mindenáron való érvényesítése soha nem látott környezetpusztulást eredményez, amely veszélybe sodorja Földünk jövőjét. 

A  környezetvédelemet  kiemelten fontos kérdésként kezeljük,  s ez összekapcsolódik a tőkés rendszer meghaladása érdekében vívott politikai küzdelemmel.

A Népi Front a fenntartható fejlődés érdekében olyan környezetvédelmi politikát szorgalmaz, amely nem csak formálisan, hanem a gyakorlatban is védi természeti értékeinket, Földünk élővilágát. A hatékony környezetvédelem megteremtése az állam, valamint a gazdaság szereplőinek kötelessége, felelőssége és feladata.

2. Szigorúbb környezetvédelmi szabályokat!

A gazdaságban támogatjuk a környezetbarát gyártási technológiák minél szélesebb körű bevezetését. A legnagyobb szigor alkalmazását kell gyakorolni azon üzemek ellen, amelyek vétenek a környezetvédelmi előírások ellen. Az ipari létesítmények környezetkárosító hatásait tudományos-szakmai alapokon, az üzleti érdekek és lobbytevékenység maximális kiiktatásával kell vizsgálni. A környezetvédő civil szervezeteknek törvényi úton biztosítsuk a felhatalmazást az üzemek környezetvédelmi célú ellenőrzésére.

Az állam fordítson fokozott figyelmet az ország vízkészletének, termőföldjeinek és erdőinek megóvására, mivel friss ivóvíz, jó minőségű földdel rendelkező, biztonságos élelmiszereket előállító mezőgazdaság és tiszta levegő nélkül, elképzelhetetlen az egészséges élet. A természet megóvása érdekében ezért olyan módszereket szükséges alkalmazni, amelyek megkötik és hatástalanítják a talajban, vízben és levegőben már meglévő káros anyagokat.

Biztosítsunk megfelelő összegü anyagi forrást  a környezetvédelmet szolgáló technikai eszközök, eljárások innovációjának és lakossági körben való minél nagyobb arányú terjesztésének.

3. Megújuló energiaforrások jövőnk záloga

Az állam hosszú távú energiastratégiájának fő célja legyen a megújuló energiaforrások  maximális kihasználása. Ennek érdekében az egész országban fel kell mérni a természeti-földrajzi lehetőségeket és az adottságoknak megfelelő, ésszerű, a hatékony energiatermelést garantáló beruházások folyamán, az egész országot átfogó víz és szélerőmű hálózatot kell kiépíteni. Szintén támaszkodnunk kell a napfény és a geotermikus erők  eredményes hasznosítására.

4. Természettudatos szemlélet

A lehető legminimálisabb mértékre szorítsuk vissza  a mindennapi életünk során használt környezetkárosító anyagok, elsősorban a műanyag használatát. Tegyük általánossá az egész országban a szelektív hulladékgyűjtést! A természet megóvása érdekében tett erőfeszítéseink csak akkor járhatnak sikerrel, ha a társadalom tagjai magukénak vallják a természettudatos életszemléletet. Ennek kialakításában nagy szerepe van az oktatásnak, hogy a jövő nemzedékeit a környezetbarát, takarékos, és a természettel való harmóniára törekvő életmódra neveljék.

A hulladékfeldolgozó és újrahasznosító üzemek  bővítésével és korszerűsítésével, valamint a  szigorúbb törvényi szabályozás által minőségi javulás érhető el a hulladékgazdálkodás területén, így felszámolhatóvá válnak az illegális, környezetkárosító hulladéklerakók is. 

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg az ismerőseiddel!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

csatlakozznf1

Facebook Twitter RSS Feed 

Lájkoljon minket a facebookon!

Megmozdulások

frontoldallogo
szolidaritasialap


 

redmail