A rendszer ellenzéke

A 21.századi szocializmusért

Népi Front: bojkottáljuk a kvóta-népszavazást!

refugeesA Fidesz-KDNP gyűlöletkeltésre és a társadalmi indulatok felkorbácsolására használja a népszavazás intézményét, ezért a Népi Front az októberben esedékes kvóta-népszavazás bojkottjára szólítja fel a lakosságot. 

A súlyos nemzetközi problémává fajult menekült-hullám válságos állapotot teremtett Európában. Növekszik a félelem és bizonytalanság. A kontinens társadalmaiban egyre érezhetőbbé válik az általános jobbra tolódás, a fasiszta pártok térnyerése és a muzulmán világgal szembeni ellenséges érzelmek felerősödése. A Fidesz-KDNP kormány e nemzetközi tendenciákat használja fel a magyar belpolitikában arra, hogy elterelje a figyelmet az élet minden szintjét átható korrupcióról, az ország gyorsuló ütemű elszegényedéséről és gazdasági hanyatlásról. Az Orbán-kabinet az októberi népszavazással a társadalomban egyre markánsabbá váló kormányellenes hangulatot menekült-ellenes hangulattá akarja formálni, így alapozva meg Orbán Viktor "nemzetmentő" politikai imázsát és a 2018-as választások fideszes győzelmét. E célnak van alárendelve az állami pénzen finanszírozott kormányzati propaganda, amely a jobboldali értelmiség közreműködésével a bizalmatlanság és az idegen-ellenesség mérgét fecskendezi be a közgondolkodásba azáltal, hogy egyenlőségjelet tesznek a terrorizmus és az iszlám vallás, valamint a menekültek és a terroristák közé.

A Népi Front következetes antikapitalista pártként kötelességének tartja az valódi okok feltárását, a felelősök megnevezését. Egyetértésben más országok haladó, baloldali szocialista és kommunista pártjával, a Népi Front álláspontja szerint a Közel-Keleten uralkodó politikai káoszért, valamint az ennek hatására elindult menekült-áradatért a NATO-t és Európai Unió kapitalista kormányait terheli a felelősség. Európai vezetői csatlósként szolgálták az amerikai imperializmus érdekeit, támogatták az USA agresszív, beavatkozó közel-keleti politikáját, amely során az amerikai segítséggel megdöntött kormányok helyét szélsőséges iszlamista erők foglalták el. Szíria romba döntéséért és az onnan érkező menekült-hullám elindulásáért szintén az EU és a NATO okolható, amely szervezetek évek óta jelentős segítséget nyújtanak a törvényesen megválasztott elnök, Bassár el-Aszad ellen harcoló fanatikus vallásos csoportoknak. Ezek a tényezők együttesen vezettek el az Iszlám Állam megalakulásához, a terrorizmus Európában való megjelenéséhez.

 Az Európai Unió politikai elitje - köztük Magyarország kormánya - nem vállalja a felelősséget az elhibázott közel-keleti katonai és politikai koncepciója következményeiért. A felelősség felvállalása és a helyzet humánus kezelése helyett alantas eszközöket vetnek be annak érdekében, hogy a migráns-kérdést kultúrák közötti harc, valamint Európa "megmentéséért folyó küzdelemnek láttassák és vallási alapon osszák meg a kapitalizmustól szenvedő embertömegeket. Ezen elvek mentén formálódik a Fidesz   népszavazási kampánynak stratégiája is. Szövetségben az európai szélsőjobboldali, konzervatív pártokkal, a Fidesz potenciális terroristákként tekint a Közel-Keletről érkező muzulmán és keresztény családokra, miközben azok valójában a terrorizmus áldozatai, akik Iszlám Állam rémtettei és szíriai polgárháború elől menekülve a béke és az újrakezdés reményében jöttek Európába.

A migránsok elleni hangulatkeltés fokozása céljából a Fidesz kommunikációja a menekültek közé vegyült bűnöző elemeket használja fel arra, hogy azok erőszakos, törvénysértő magatartását az egész menekült-közösségre kivetítsék és általánosítsák, így erősítve a muzulmán kultúrából érkezőkkel szembeni sztereotípiákat. A Népi Front úgy véli, hogy a törvényes rend ellen elkövetett bűncselekmények és az elkövetők származása, bőrszíne, vallása között nincs ok-okozati összefüggés. A kormánynak az a törekvése, hogy a menekülteket, mint a nemzet biztonságára veszélyt jelentő tömegként tüntesse fel, csak a menekültekkel szembeni alaptalan félelmek erősítését szolgálja. 

A Népi Front a Közel-Keleti konfliktus rendezését és a menekültek sorsának megoldását nem a bevándorlás-ellenes politikai színjátszmákban, a népszavazás intézményének lejáratásában, hanem nemzetközi  antikapitalista összefogásban látja. Törökország azonnali hatállyal szüntesse be az Iszlám Állam elleni fegyveres küzdelemben legtöbb eredményt elért kurd szabadságharcosok lemészárlását! Erdogán nemzetközi emberjogi bíróságon feleljen a kurd nép ellen elkövetett tömeggyilkosságokért! Alakuljon nemzetközi bizottság Törökország és az Iszlám Állam közötti üzleti kapcsolatok kivizsgálása és megszüntetése céljából!

Az Amerikai Egyesült Államok hagyjon fel azon szándékával, hogy megdöntse a törvényesen megválasztott Bassar el-Aszad hatalmát. Állítsák le a szíriai kormányerők ellen harcoló szélsőséges csoportok fegyverrel való ellátását, vonják vissza tőlük politikai és anyagi támogatásukat! A polgárháború befejezése után az Európai Unió és az USA együttesen vállalja az általuk okozott károk helyre állításának finanszírozását, az ország újjáépítését, az élet normalizálásának költségeit. Magyarország lépjen ki a NATO-ból és egyúttal kezdeményezzük annak feloszlatását!

Az Iszlám Államot gazdasági és katonai szempontból egyaránt meg kell semmisíteni. Ez azoknak a felelőssége, akik eddig is fegyverszállítmányokkal és pénzügyi támogatással segítették az IÁ térhódítását. Európa békéjének visszanyerése érdekében a titkosszolgálatok passzív megfigyelés helyett aktív közbelépéssel védjék meg a lakosságot és a menekülteket a közéjük beépült terroristáktól!

A Népi Front felhívja minden tagját, szimpatizánsát és a magyar társadalom minden tagját, hogy álljanak ellent a regnáló Fidesz kormány népszavazásának! Legyen erősebb a szolidaritás, a józan ész a gyűlöletnél és félelemnél!
Európát nem a menekültektől, hanem a terroristáktól, korrupt politikusaitól és végső soron a kapitalizmustól kell megmenteni! Hazánkra nem a bevándorlók jelentenek veszélyt, hanem a Fidesz és a népszavazást támogató politikai szervezetek! Elég volt az uszításból és Orbánék Nemzeti Együttműködés Rendszeréből!

Bojkottáljuk az októberi népszavazást!

Népi Front                         

2016. augusztus 10.

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg az ismerőseiddel!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

csatlakozznf1

Facebook Twitter RSS Feed 

Lájkoljon minket a facebookon!

Megmozdulások

frontoldallogo
szolidaritasialap


 

redmail