A rendszer ellenzéke

A 21.századi szocializmusért

Újabb fideszes pofont kaphat az egészségügy!

ruinEgy előzetes kormányzati koncepció szerint 8-10 rendkívüli hatás rendkívüli hatáskörrel felruházott kancellárra bízná a kormány 2017 januárjától az egészségügy rendbetételét. A tervezet szerint a kórházaknak nem lenne önálló költségvetésük, finanszírozásukat az irányító kancellária költségvetésén belül kezelnék, azaz minden döntés a kancellária kezében lenne. A radikális baloldali Népi Front szerint a Fidesz-KDNP elképzelése nem megoldja, hanem elmélyíti az egészségügy válságát, a kórházak központi felülgyelet al vonása pedig egy olyan rugalmatlan struktúra kiépülését eredményezi, amely akadályozza a sürgős, életmentő döntések meghozatalát, veszélybe sodorhatja a betegek életét, rontja a hatékony gyógyítás feltételeit.

A fideszes kezdeményezés előterjesztői a kancellária-rendszertől 10 milliárd forint megtakarítást várnak, a gyakorlatban a kórházakaknak alapszintű működési zavarokkal, beszerzési nehézségekkel kell majd számolniuk, mint ahogyan az történt az oktatási intézények esetén is.

A Népi Front elutasítja az egészségügy átalakításának minden olyan útját, amely megszüntetni a kórházak autonómiáját és gazdasági alapon, profit-orientált módon közelíti meg a gyógyítás nemes tevékenységet! A Népi Front tiltakozik az egészségügy további ellehetetlenítése ellen! Követeljük, hogy az értelmetlen és megalomán propaganda beruházások, az újabb stadionok építése helyett a kormány adja visssza a kórházaknak azt a pénzt, amit a rendszerváltás óta a tőkés kormányok folyamatosan elvontak az egészségügytől!

Népi Front Elnöksége

Budapest, 2016. augusztus 11.

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg az ismerőseiddel!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

csatlakozznf1

Facebook Twitter RSS Feed 

Lájkoljon minket a facebookon!

Megmozdulások

frontoldallogo
szolidaritasialap


 

redmail