Népi Front: mondjanak le a Nemzeti Választási Bizottság tagjai!

nepszavazas-2012A parlamenti pártok lejáratják a népszavazás intézményét - véli a Népi Front Országos Elnöksége.
A Népi Front a vasárnapi boltzárról szóló népszavazás körül kirobbant politikai botrány miatt lemondásra szólítja fel a Nemzeti Választási Bizottság tagjait. A testület a mai nap során átengedte a herceghalmi volt fideszes alpolgármester feleségének, Erdősi Lászlóné kezdeményezését, míg Nyakó István beadványát elutasította. A Nemzeti Választási Bizottság ezzel a döntésével legitimálta a demokrácia megcsúfolását, a népszavazás intézményének nevetségessé tételét.

Felszólítjuk a Nemzeti Választási Bizottság tagjait, hogy mondjanak le mandátumokról, mert megkérdőjelezhetővé vált a testület függetlensége, így a Nemzeti Választási Bizottság jelenlegi formájában nem képes ellátni feladatát. A Népi Front támogat minden olyan népi kezdeményezést, amely a vasárnapi zárva tartás eltörlésére irányul.
Népi Front Országos Elnöksége
2016. február 29.