A rendszer ellenzéke

A 21.századi szocializmusért

A Népi Front levele a törökországi kommunistákhoz és a baloldali harcosokhoz

hdpElvtársak!

Mi, magyar kommunisták lelkesedéssel és örömmel fogadtuk azokat a híreket, amelyek  a Ti sikereitekről tudósítottak. Győztetek, de Erdogan, a diktátor nem hajlandó tudomásul venni a török nép akaratát, s azt is figyelmen kívül hagyja, hogy a PKK harcosai önfeláldozóan harcolnak az ISIS ellen. Erdogan háborút indított a népe ellen. Erdogan, ha igazi államférfi lenne, mellétek állna, minden ideológiai ellentétet félretéve, és ő is küzdene a közös ellenség legyőzése érdekében.
De ő nem államférfi, hanem pitiáner diktátor. Ostoba és hataloméhes.
  "A kurd média jelentései szerint akár 1000 – elfogott ember a parlamentben is jelen lévő Népi Demokratikus Párt (HDP), a PKK-közeli Hazafias Demokratikus Ifjúsági Mozgalom (YDG-H), valamint a DHKP-C-hez hasonló szocialista csoportosulások tagjai. Ankarában a rendőrség átkutatta az Egitim Sen tanári szakszervezet központját. Közben az ügyvédei szerint a rendőrség 14 lövésével megölt DHKP-C aktivista temetési szertartásának idején a hivatalnokok megrohamoztak egy alavita imahelyet Isztambul Gazi-negyedében. "Nick Brauns tollából jutottak el Magyarországra a rólatok szóló hírek.

Felháborított bennünket az USA  képmutatása, a török hadsereg támadásai központjaitok ellen, és mindaz, amit az imperializmus a törökországi demokratikus haladó erők és a Kurd Munkáspárt  ellen tesz.
Az USA és a hatalomhoz minden eszközzel ragaszkodó ókonzervatív-diktatórikus kormány fasiszta háborúban akar titeket legyőzni. Nem az ISIS az ő igazi ellenségük, hanem a haladó erők, a kommunista és szocialista politikai szervezetek. Az ő igazi ellenségük a szabadság és a demokrácia. A ti küzdelmetek már nem csak belpolitika.

Kedves Elvtársak! Török kommunisták! Kurd harcosok!

Minden puskalövés, támadás  titeket erősít. Most mutatkozik meg, hogy kik a barátaitok-elvtársaitok, és kik az ellenségeitek. Most hullik le a lepel az áruló és megalkuvó gazemberek arcáról. Most világossá válik, hogy ki akar békét, és ki táplálja tovább az öldöklés tüzét. Most lesz egyértelmű, hogy ki melyik oldalon áll!

Támogatjuk a PKK bebörtönzött vezetőjének,  Abdullah Öcalan elvtársnak a béke megvalósítása iránti erőfeszítéseit és a török nép szabadság és béke iránti vágyát.

Távol tőletek, van egy párt, a magyar marxisták pártja, a Népi Front. Veletek vagyunk! Bár nálunk nincs háború, de látjuk a hazánkon átvonuló megtört menekültek tekintetén azt a sötét világot, amely kiűzte őket otthonaikból.
Fogadjátok elvtársi kézszorításunk  és erősítsen titeket, hogy nem vagytok egyedül, mert a világ proletárjai sokan vannak. Ma a világon ti vagytok a legbátrabb kommunista harcosok! Köszönjük, hogy erőt adtok a világ minden elnyomott népének.

Elvtársak! Győzni fogtok! Győzni fogunk!

Népi Front Országos Elnöksége

2015. augusztus 1.

nepifront-logo-logo

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg az ismerőseiddel!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

csatlakozznf1

Facebook Twitter RSS Feed 

Lájkoljon minket a facebookon!

Megmozdulások

frontoldallogo
szolidaritasialap


 

redmail