A rendszer ellenzéke

A 21.századi szocializmusért

Élhető fővárost, és nem ötkarikás szabadrablást!

 no-olympicA MOB közgyűlése 2015. február 6-án javasolta Budapestnek és Magyarországnak, hogy vizsgálja meg az olimpia rendezésének a lehetőségét. 2015 júniusában a Fővárosi Közgyűlés felhatalmazta Tarlós István főpolgármestert, hogy az országgyűlés támogató döntése után, a Magyar Olimpiai Bizottsággal közösen készítse el a város rendezési szándéknyilatkozatát és azt juttassa el a Nemzetközi Olimpiai Bizottsághoz.

Június végén döntött a főváros. Tehát megnyílt a lehetőség, hogy Budapest beszálljon a rendezésért vívott versenybe.
A Népi Frontnak az a véleménye, hogy Budapestnek jót tenne, ha itt rendeznék az olimpiai játékokat, de jelenleg sokkal kisebb horderejű problémákat sem tudnak megoldani választott vezetőink. Nincs az országban olyan alkalmas csapat, amely ezt a kérdést kézbe tudná venni. Nemcsak sporteseményt, hanem más nagy rendezvényt sem alkalmasak kivitelezni. Magyarország és Budapest morális és anyagi válságban van. Nem lehet garantálni azt, hogy az olimpiai falu felépítésére szánt pénz áramlását az illetékes szervek ellenőrizni tudják. A presztízsberuházások inkább ártanak, és nem használnak az országnak.
Az olimpia megrendezése akkor sem lenne gazdaságos, ha nem lopnák el a pénzt. Görögország részben az olimpia megrendezése miatt van eladósodva. Ugyanis stadionokat, szállodákat, olimpiai falut kellet építeni, és ezek utána kihasználatlanok maradtak és maradnának nálunk is. Minden a kisemberek nyakába zúdulna óriási teherként. A jelenlegi budapesti tömegközlekedést is alkalmassá kellene tenni arra, hogy több százezer utassal több utazhasson. A gépkocsiforgalom is megnőne, állandósulnának a dugók, amelyek most is megkeserítik az emberek életét.
Budapest tömegközlekedése korszerűtlen és a jelenlegi forgalom lebonyolítására is alkalmatlan.
Például a 4-es metró építése semmiség volt az olimpiához képest, és tapasztalata is van az országnak, mégis nehezen ment. A metróépítést a mai napig nem fejezték be, de az M0-ás is torzóban maradt.
Az 1990-es szovjet ajánlatot az új metróvonal építésére, amelyt már többször "továbbterveztek" nem fogadta el a magyar fél. 2003. december 22-ig tartott a már egyre nevetségesebbé váló huzakodás a 4-es metró építéséről, amely iszonyatos mennyiségű pénzt vitt el különböző csatornákon, a többszörösét annak, amiből meg lehetett volna építeni.
A másik két metróvonal és a metrókocsik állapota tragikus. Sem a főváros, sem az állam nem tud vele megbirkózni. Tényleges felújítás és új metrókocsik vásárlása helyett barkácsolás folyik.
A Várkert Bazár átadása és "felújításai" kabaréba illőek, de fővárosunk utcái is borzalmas állapotban vannak, nem beszélve az egészségügyről, és a hajléktalankérdésről, amibe mindig beletörik a főváros bicskája.
Meggyőződésünk, hogy először rendbe kell tenni az ország szívét, és látszatmegoldások helyett mélyreható változásokra, fontos beruházásokra, a korrupció felszámolására  és a budapesti polgárokkal való együttműködésre van szükség. Amennyiben a létfontosságú kérdésekben előrelépünk, válhatunk alkalmassá egy jelentős sportesemény megrendezésére.
Élhető, tiszta Budapestet! Építsünk együtt barátságos és biztonságos  fővárost!
Népi Front Országos Elnöksége
2015. július 4.
nepifront-logo-logo

 

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg az ismerőseiddel!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

csatlakozznf1

Facebook Twitter RSS Feed 

Lájkoljon minket a facebookon!

Megmozdulások

frontoldallogo
szolidaritasialap


 

redmail