El a kezekkel Venezuelától!

elakezekkelvenezuelatolAz Amerikai Egyesült Államok kormányának azon döntése, amely a 2015. március 9-i elnöki rendeletben „Venezuelát szokatlan és rendkívüli fenyegetésnek” minősíti, több nemzetközi szervezet, a különböző országok hatóságai, politikai szervezetek és társadalmi mozgalmak azonnali támogatásukat és szolidaritásukat nyilvánították ki a Venezuelai Bolivári Köztársaság kormánya mellett. A Dél-amerikai Nemzetek Uniója (UNASUR) és a Bolivári Szövetség a mi Amerikánkért (ALBA) nyilatkozatai megerősítették ezt az álláspontot, és elkötelezik magukat a nemzetközi jog tiszteletben tartása, a viták békés rendezése, a be nem avatkozás elve mellett és elítélik az egyoldalú kényszerítő intézkedéseket, amelyek sértik a nemzetközi jogot és párbeszédet.

Ennek értelmében, a szolidáris csoportok és szervezetek ismét támogatásukról biztosítják a Venezuelai Bolivári Köztársaság kormányát, a Barack Obama által elfogadott elnöki rendelet következményei előtt, és csatlakozunk azokhoz, az UNASUR és az ALBA által elfogadott nyilatkozatokhoz és döntésekhez, amelyek a Venezuela és az Egyesült Államok közötti párbeszédet sürgetik.

Szintúgy üdvözöljük az “Obama vonja vissza a rendeleted AZONNAL” kampányt, amely célja, hogy tíz millió aláírást gyűjtsenek össze venezuelai állampolgároktól egy hatalmas népi esemény keretein belül követelve azt, hogy az észak-amerikai fél törölje el az említett elnöki rendeletet. Ezért, mi is támogatjuk ezt a kampányt és egyetértünk, hogy “Obama vonja vissza azonnal a rendeletet, Venezuela nem fenyegetés, hanem remény”.

Budapest, 2015. március 18.

Kiadta: Venezuelai Bolivári Köztársaság Nagykövetsége

Támogatók: Népi Front, MIKSZ, Demokratikus Ifjúsági Világszövetség, Transform

Aláírásgyűjtés Venezueláért!

Magyarországon, mindannyian Venezueláért aláírjuk, hogy Barack Obama elnök törölje el a 2015. március 9-i rendeletét, amely “Venezuelát szokatlan és különleges fenyegetésnek nevezi az Egyesült Államok kül- és biztonságpolitikája szempontjából.” Venezuela nem fenyegetés, hanem remény.

Ahol alá lehet írni:

·     Venezuelai Bolivári Köztársaság Nagykövetsége, 1063 Budapest, Szegfű utca 6. sz. alatt, 2015. március 23-tól árpilis 9-ig, hétfőtől szombatig, 10:00 – 17:00 között, és március 29. vasárnap 13:00 – 17:00 között.

·     A Keleti pályaudvar előtt, Barabás György, a MIKSZ főtitkára főszervezésében, 2015. március 25, 16:00 – 19:00 között.

Facebook események: