A rendszer ellenzéke

A 21.századi szocializmusért

Kiállunk a bolivári forradalom mellett! El a kezekkel Venezuelától!

psuvA venezuelai parlament elnöke, Cabello televíziós beszámolója szerint 2015. február 12-én (csütörtökön) a jobboldali ellenzék az Amerikai Egyesült Államok háttértámogatásával puccsot készített elő a szocialista államelnök, Nicolás Maduro ellen. A tervezett akció során közintézmények – többek között a Külügyminisztérium, Közigazgatási Minisztérium, Legfelsőbb Bíróság, Elnöki Palota, TeleSur televízió – épületei kerültek célpontba. Az államcsíny kudarcba fulladt, a felforgató akció fő szervezőjét, a légierő nyugalmazott tábornokát, Oswaldo Hemández Sánchezt, Julis Borges jobboldali képviselőt és további 10 katonát őrizetbe vettek. A hadsereg felső vezetése, valamint a venezuelai nép haladó többsége lojális Nicolás Maduró elnökhöz és a bolivári forradalomhoz.

A Népi Front aggodalmát fejezi ki a venezuelai politikai helyzet miatt. Az amerikai imperializmus nem hagyott fel azzal a szándékával, hogy megbuktassa Latin-Amerika demokratikus úton megválasztott forradalmi baloldali kormányait,így csatolva vissza a térséget érdekszférájához. A most meghiúsított puccskísérlet forgatókönyve hasonlóságot mutat az 1973. szeptember 11-i chilei tragédiával, amikor Pinochet tábornok a CIA közreműködésével  több ezer áldozatot követelő erőszakos hatalomátvétel során megdöntötte a Salvador Allende-vezette szocialista-kommunista Népi Egység kormányát, majd az USA-hoz hű fasiszta elnyomó diktatúrát épített ki, amely több tízezernyi ember lemészárlásáért volt felelős.

Nem engedhetjük, hogy megismétlődjön 1973! Elítéljük az Amerikai Egyesült Államokat és a venezuelai jobboldali ellenzéket, hogy a belpolitikai viszonyok destabilizálásával és terrorista cselekmények előkészítésével próbálják megsemmisíteni a bolivári forradalom vívmányait, restaurálni a kapitalizmust! Venezuela nem süllyedhet újra a neoliberalizmus mocsarába! A Népi Front szolidaritást vállal Nicolás Maduro elnökkel, támogatja a Venezuelai Egyesült Szocialista Pártot és a vele szövetséges venezuelai népet a 21.századi szocializmus építésében!

El a kezekkel Venezuelától!

Népi Front Elnöksége

Budapest, 2015. február 16.

logovastag

 

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg az ismerőseiddel!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

csatlakozznf1

Facebook Twitter RSS Feed 

Lájkoljon minket a facebookon!

Megmozdulások

frontoldallogo
szolidaritasialap


 

redmail