A rendszer ellenzéke

A 21.századi szocializmusért

Ilyen volt a 2016-os majális kommunista szemmel

IMG 20160501 192956
A budapesti Városligetben a Munka Ünnepe alkalmából - talán utoljára - ismét képviseltették magukat a  különböző baloldali szervezetek és pártok. A Népi Front 2012-es megalakulása óta minden évben részt vesz a városligeti majálison és ez a szép hagyomány idén sem került feledésbe.
Pártunk tagjai, aktivistái szerte az országból összegyűltek, hogy a munkásmozgalom harci ünnepén közösen ünnepeljék a szolidaritást, a dolgozó embereket és a kapitalizmus ellen vívott történelmi küzdelmet.
Együtt voltunk azokkal az elvtársainkkal, barátainkkal, akik az év többi napján országszerte közösen cselekszünk a 21. századi szocializmusért Zalaegerszegen épp úgy, mint Egerben, Annavölgyön, Budapesten, Dorogon és Magyarország számos más településén. A délelőtt folyamán a Népi Front csapata intenzív agitációs munkát végeztett a hömpölygő tömegben, miközben számos új kapcsolatot sikerült kiépítenünk.Délben szimbolikus eseményre került sor: pártunk kérésére 5 percre elcsendesültek a szomszédos szervezetek zene produkciói és a Népi Front sátrához gyűltek pártunk tagjai kívül más szervezetek aktivistái is: az I2016majus1zsolnanternacionálét énekelték el a jelenlevők, így tisztelegve Biszku Béla emléke előtt, akit Május Elsején a reggeli órákban helyeztek örök nyugalomra.
Eközben a szlovákiai Zsolnán a Népi Front küldöttsége, Fogarasi Zsuzsanna és Kiss Z. Balázs a marxista Vzdor-Munkáspárt demonstrációján vett részt. Fogarasi elvtársnő beszédét a nemzetközi antikapitalista harc erősítéséről és a népek közötti barátságról a mintegy félszáz, főként fiatal
kommunistákból álló hallgatóság hangos tapssal fogadta.
2016majus1fogzsuzsannazsolnavzdor
A Népi Front elnöksége köszönetet mond minden elvtársunknak a kitartó munkáért, a fővárosban való felutazással járó fáradságok vállalásáért, az internacionalista helytállásért!

Népi Front

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg az ismerőseiddel!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

csatlakozznf1

Facebook Twitter RSS Feed 

Lájkoljon minket a facebookon!

Megmozdulások

frontoldallogo
szolidaritasialap


 

redmail