A rendszer ellenzéke

A 21.századi szocializmusért

Polgári engedetlenség: több százan gyűltek össze a Kölcsey Gimnáziumnál is

polgariengedetlensgA Népi Front a budapesti Kölcsey Gimnáziumnál csatlakozott a Tanítanék Mozgalom polgári engedetlenségi akciójához. Pártunk szolidaritását Rónai Katalin és Katona Gábor alelnökök fejezték ki az oktatási rendszer tarthatatlan állapota miatt tüntető pedagógusokkal és diákokkal.

A gimnázium körül mintegy 400 ember – diákok, szülők, nagyszülők, tanárok - alkotott élőláncot, hogy kifejezzék elszántságukat a magyar iskolák megvédése érdekében. A közös ügy egybe forrasztotta a munkájukat féltő pedagógusokat, az iskolájukat féltő diákokat, a gyermekeik jövőjéért aggódó szülőket. Az elhaladó autósok közül többen duda szóval fejezték ki egyetértésüket.

A Népi Front korábban a februári és március 15-i pedagógus tüntetésen szintén támogatásáról biztosította Tanítanék Mozgalom tizenkét pontba megfogalmazott követeléseit. Parlamenten kívüli baloldali pártként továbbra is kiemelt társadalmi kérdésként tekintünk az oktatáspolitikára és a jövőben is készek vagyunk együtt küzdeni mindazokkal, akik egy haladó szellemiségű, demokratikus és tudás-alapú oktatási rendszer megteremtésében érdekeltek.

Rónai Katalin, Katona Gábor

Budapest, 2016. március 30.

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg az ismerőseiddel!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

csatlakozznf1

Facebook Twitter RSS Feed 

Lájkoljon minket a facebookon!

Megmozdulások

frontoldallogo
szolidaritasialap


 

redmail