A rendszer ellenzéke

A 21.századi szocializmusért

A Frontról jelentjük-2016/2

nepifrontA polgári média és sajtó ritkán ad tudósítást a hazai marxista szervezetek aktivitásáról, így a közélet iránt érdeklődők nem jutnak elegendő információhoz ahhoz, hogy megismerjék a parlamenten kívüli antikapitalista baloldal álláspontját fontos politikai témák kapcsán.  A Frontról jelentjük sorozat időről-időre beszámol a magyar kommunista párt, a Népi Front tevékenységéről és híreiről annak érdekében, hogy minél több ember megismerje pártunk véleményét és céljait.

Ne költsenek milliárdokat 56-os megemlékezésekre!

A Népi Front nyilatkozaban ítélte el a kormány azon tervét, amely szerint az 1956-os eseményekre emlékező ünnepségekre több, mint 12 milliárd forintot biztosítanak az állami költségvetésből. Úgy véljük, hogy ezt az összeget az egészségügyre és oktatásra kellene költeni. A megemlékezéseket pedig finanszírozzák azok, akik azonosulni tudnak 1956 ellentmondásos természetével. A nyilatkozat teljes szöveget az alábbi linken elolvasható

http://www.nepifront.hu/index.php/hirek/allasfoglalasok/474-ne-koltsenek-milliardokat-56-os-megemlekezesekre

Ott voltunk a pedagógus tüntetésen

A Népi Front nem maradt tétlen a 2016-os év eddigi legnagyobb politikai megmozdulása, a pedagógusok tüntetése kapcsán sem. Szolidaritást vállaltunk a tanárok és diákok harcával, tagjaink részt vettek a demonstráción, amelyen több száz szórólapot juttattunk el a tüntető tömeghez. A szórólap a KLIK megszüntetését, az oktatási rendszer teljes reformját követelte szakszervezetek és diákszervezetek bevonásával.

http://www.nepifront.hu/index.php/hirek/91-mozgalmi-hirek/475-ott-voltunk-a-pedagogusok-tuntetesen

Budapest felszabadulására emlékeztünk

2016. február 13-án a Baloldali Jövő Fórum szervezésében több civilszervezet és ellenzéki párt közös megemlékezést tartott a rákospolati köztemetőben Budapest felszabadulása alkalmából. Az eseményen képviseltette magát a Népi Front is. Pártunk nevében Fogarasi Zsuzsanna budapesti titkára Sipos József Felszabadulás c. versével köszöntötte a megemlékezőket.

http://www.nepifront.hu/index.php/hirek/91-mozgalmi-hirek/476-emlekezes-budapest-felszabadulasara

Szlovákiai választások: a Vzdor a megoldás

Szlovákiában március 5-én parlamenti választásokat rendeznek. Az induló pártok között találhatunk a szlovák és magyar nemzetiségi pártokat is. Csak látszólag van különbség köztük, valójában mindegyikük a kapitalizmus fenntartásában érdekelt. A szlovák tőkés rendszer semmivel sem jobb, mint a magyar. A magyar dolgozó épp úgy elszenvedi a kapitalizmus igazságtalanságait, mint szlovák társa. Nem a nacionalista uszítás, a szlovák és magyar emberek etnikai alapú megosztása, hanem a szolidaritás, a szlovák-magyar antikapitalista összefogás vezet egy élhető, békés Szlovákia megteremtéséhez. Ezt a programot képviseli Szlovákia egyetlen baloldali pártja, a Vzdor-Munkáspárt. Magyarok! Támogassátok a Vzdort, támogassátok a bérből és fizetésből élők érdekeiért harcoló pártot!

http://www.nepifront.hu/index.php/hirek/allasfoglalasok/477-level-a-szlovakiai-magyar-dolgozokhoz

Terveinkről

A Népi Front sejtjei tovább folytatják az utcai kitelepüléseket és szórólapozást. A párt országos elnöksége előkészíti a tavaszi pártszervező akciót Heves megyében és a fővárosban. Azért dolgozunk, hogy a Népi Front üzleti érdekcsoportoktól, a parlamenti pártoktól független  és az elmúlt 26 évvel szemben álló népi erővé formálódjon. Segítsd küzdelmünket, jelentkezz aktivitásnak vagy párttagnak! Közös erővel új, igazi baloldal teremthetünk.

2016. február 18.

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg az ismerőseiddel!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

csatlakozznf1

Facebook Twitter RSS Feed 

Lájkoljon minket a facebookon!

Megmozdulások

frontoldallogo
szolidaritasialap


 

redmail