A rendszer ellenzéke

A 21.századi szocializmusért

Gesztesi Ferenc elvtárs emlékére

 gesztesiferenc1927-ben született vöröskatona fiaként. Egész életében a munkáshatalomért küzdött, és mindig azt tette, amit a szocializmus ügye megkívánt tőle. Volt honvédtiszt, makói rendőrkapitány, a Csongrád Megyei Ügyvédi Kamara elnöke, kiváló ügyvédi iroda vezetője, hosszú évekig a Munkáspárt Jogi Kollégiumának elnöke.

Feri bácsi óriási tekintélynek és társadalmi megbecsülésnek örvendett. Kommunistaként is tisztelték és szerették. A polgári világ elismerte szaktudását, sikereit, elhivatottságát, megkérdőjelezhetetlen tisztességét és elvhűségét is.

Hihetetlen éleslátással ismerte fel az árulást, a hamisságot. Mindig, minden pillanatban harcolt a nép ellenségei, később az árulók és napjainkban  a vörös kapitalisták ellen. Halála előtt néhány héttel is a munkásmozgalom, a kommunista párt helyzete foglalkoztatta. Legfenyegetőbb veszélynek mindig a vörösbe bújt árulókat tartotta.

2015 telén a Népi Front Örökös és Tiszteletbeli tagja lett. Azt mondta: "Én kommunista párttagként akarok meghalni."

Hatalmas emberi-mozgalmi tapasztalatát és tanulságos életpályáját megosztotta a Népi Front fiataljaival. Példáit abból az időből hozza, amikor küzdeni kellett a szocializmusért. A Kádár-rendszer eszköztára nem alkalmas a tőkés világban folytatott harchoz. Gesztesi elvtárs azon kevesek közé tartozott, akik hasonló korban éltek és küzdöttek, mint ma a Népi Front tagjai.

Örült sikereinknek, érdeklődött és példákat hozott a múltból. A vöröskatona fia maradt élete utolsó percéig.

Idősen, betegen, de egyenes gerinccel, törhetetlen és szilárd hittel ment végig élete rögös útján. Ember maradt a legsúlyosabb időkben is. Kedves, simogató szavú édesapa, de kérlelhetetlen és tisztességes kommunista harcos.

Drága Feri bácsi!

Köszönjük azt a politikai és történelmi hagyatékot, amit pártunkra hagytál. Köszönjük a türelmet és megértést, amit velünk szemben tanúsítottál. Mindig siettünk valahová, és Te mindig vártál. Most is vársz majd a hosszú, nehéz út végén. Várod, hogy magasan szálljon a lángoló zászló. Tenni fogunk érte.

Szervusz Feri bácsi!

A Népi Front tagjai

gesztesiferenctemetes2016

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg az ismerőseiddel!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

csatlakozznf1

Facebook Twitter RSS Feed 

Lájkoljon minket a facebookon!

Megmozdulások

frontoldallogo
szolidaritasialap


 

redmail