A rendszer ellenzéke

A 21.századi szocializmusért

A Frontról jelentjük-2016/1

 kalapacsTovább szervezzük az antikapitalista ellenállást

A Népi Front elnöksége elfogadta a 2016-as év első felére vonatkozó munkatervét, amelyet a budapesti és vidéki sejtek soron következő taggyűlésen fognak megtárgyalni. Milyen feladatok várnak a Népi Frontra az idei esztendőben?

Népi egység a kapitalizmus ellen!

A politikai erőviszonyok a tavalyihoz képest nem változtak lényegesen. Sem az egyre nagyobb méreteket öltő korrupció, sem az egészségügy és az oktatás katasztrofális állapota nem rengette meg számottevően a Fidesz támogatottságát. Az ellenzék megosztott, a magukat baloldalinak tartó pártok neoliberális alternatívát képviselnek. Az Orbán-kabinettel szemben kritikus tömegeket egységbe forrasztani képes, hiteles baloldali váltópárt hiányában a kormányváltás politikai feltételei nem adottak. A Népi Frontnak ebben a helyzetben kell utat találni a dolgozó osztályaihoz, a kizsákmányoltak és elnyomottak tömegeihez. Célunk egy olyan népi egység megteremtése, amely nem csak a kormánynak, hanem a kapitalista rendszernek is hadat üzen. E távlati cél megvalósítása érdekében a Népi Front elnöksége az antikapitalista ellenállás további szervezésének részleteit dolgozta ki.
Szervezni a mozgalmat!
Figyelembe véve, hogy nem számíthatunk a polgári sajtó és média objektív hírközlésére mozgalmunkat illetően, a párt létezését, céljainak és programjának népszerűsítését a párt tagjainak és aktivistáinak kell elvégezniük a lakosság körében. A Népi Front Elnöksége ezért intenzív utcai jelenlétre, szórólapozásra és standolásra buzdítja a mozgalom minden tagját.  Az ehhez szükséges propaganda anyagot a pártvezetés biztosítja.  A már meglévő sejtjeink erősítése mellett kísérletet teszünk a klasszikus baloldali hagyományokkal rendelkező megyékben új szervezetek létrehozására

Egészségügy, oktatás

Pártunk napi politikájában kiemelt témaként jelenik meg az oktatás és egészségügy. Támogatunk minden civil, szakmai kezdeményezést, amely megálljt parancsol az iskolát tönkretételének és az egészségügy teljes káoszba döntésének. Orvosok és pedagógusok bevonásával kiegészítjük pártunk programjának egészségügyre és oktatási rendszerre vonatkozó koncepcióját!

Nemzetközi összefogással a békéért, az imperializmus ellen!

A Népi Front, mint hazafias és internacionalista párt, együttműködésre törekszik más országok haladó gondolkodású szocialista és kommunista pártjaival. A meglévő kapcsolatok mellett keressük a közös cselekvés és összefogás útját külföldi haladó baloldali mozgalmakkal Európán belül és azon kívül is.

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg az ismerőseiddel!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

csatlakozznf1

Facebook Twitter RSS Feed 

Lájkoljon minket a facebookon!

Megmozdulások

frontoldallogo
szolidaritasialap


 

redmail