A rendszer ellenzéke

A 21.századi szocializmusért

Komárom-Esztergom megyében is dolgozik a Népi Front

radicalleftAnnavölgy a Gerecse hegységben található, Esztergomtól 20, Budapesttől 38, Tatabányától, a megyeszékhelytől 45 kilométerre.
1997-ig Sárisáp része volt, ekkor vált önálló településsé. Területén a középkorban egy Ugan nevű falu állt.
Annavölgy nevét először 1781-ben említik a történetírók. Ekkor kapott Rückschuss Antal engedélyt szénkutatásra, melynek eredményeképp a dorogi szénmedencében megkezdődött a szénbányászat. Az 1970-es években a vízbetörések miatt ellehetetlenült a bányászat. Később a bányákat bezárták.

Népessége ma 920 fő körül van.
Sárisáp Komárom-Esztergom megye északkeleti részén, Tokod, Csolnok és Bajna között fekvő település. Népesség 2654 fő 2015-ös adatok szerint.Közel egy éve kereste meg a Népi Frontot egy fiatalember, aki terjeszteni kezdte a párt röplapjait. munkájának beérett a gyümölcs. Mára ismerik a Népi Frontot Annavölgy és Sárisáp településeken is. Vörös Gyula, egy bányász fia, a postaládájában talált egy vörös röplapot. Azóta már ő is csatlakozott a politikai munkát végzők csapatához. Nyáron Katona Gábor, alelnök és Fogarasi Zsuzsanna, a pártszervezési munkacsoport tagja látogattak a bányásztelepülésre.  Most már új szórólappal ismerkedhetnek a helyiek. Új tartalommal, új mondanivalóval szólítja meg az érdeklődőket a Párt.

Hazajönnének a fiatalok külföldről, ha itt élni lehetne!

A Népi Front által nyomtatott 500 darab szórólapot a Komárom-Esztergom megyei Annavölgyön és Sárisápon szórtam szét. Osztogatás közben pozitív tapasztalatokra tettem szert. Főleg Sárisápon, inkább az idősebb és szegényebb személyek esetében a Népi Front Párttal kapcsolatban kedvezőek voltak a megnyilvánulások. Az utcán gyalogosan közlekedő embereket szólítottam meg.

nepifront-logo-logoKádár János pártjához hasonló, de annál korszerűbb szervezet szórólapjait ajánlom áttanulmányozásra. Ekkor a legtöbb megszólított azonnal kérte a röplapot. építkezés, fejlődéskülföldi munkaNéhányan elmondták, hogy ők egyetlen pártban sem bíznak. Voltak, akik azt mondták várják, hogy történjen valami, mert, ami itt van, azt nem lehet bírni. Többekkel csoportosan beszélgettem arról, hogy milyen is volt a kádári szocializmus. Volt munka, biztonság, fejlődés. Az emberek nem voltak kiszolgáltatva a munkaadó kénye-kedvének. Annavölgy és Sárisáp munkaképes lakosságának többsége korábban bányász volt. Miután a bányákat bezárták, az emberek zöme nyugdíjba ment, a többiek a környék városaiba kezdtek járni dolgozni.

Sok fiatal külföldön keresett megélhetést, családjától elszakadva. Mások családostul mentek el, de jönnének vissza, ha lenne elfogadható élet és munka.
A rendszerváltás óta  alig-alig épült ház. Szinte semmit sem változott a két település.

A beszélgetésekből az derült ki, hogy a lakosság  változást akar, építkezést, fejlődést.

Vörös Gyula

Annavölgy

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg az ismerőseiddel!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

csatlakozznf1

Facebook Twitter RSS Feed 

Lájkoljon minket a facebookon!

Megmozdulások

frontoldallogo
szolidaritasialap


 

redmail