A rendszer ellenzéke

A 21.századi szocializmusért

Népi Front II. kongresszusa: tovább a 21.századi szocializmusért!

masodikkongresszus2015. január 31-én a Népi Front párttagok és szimpatizánsok jelenlétével megtartotta második kongresszusát. Az új kommunista párt fontos személyi és stratégiai döntéseket hozott, amelyek meghatározzák a Front közeljövőbeli teendőit, és irányvonalat szabnak a politikai gyakorlatának. A kongresszust Fogarasi Zsuzsanna elvtársnő, a Front budapesti titkára nyitotta meg és vezette le.

Az első napirendi pontban Davidovics Lajos elvtárs, a Népi Front tagnyilvántartója tájékoztatta a résztvevőket a párt statisztikai adatairól, majd utána Cseh Miklós elnök tartotta meg beszédét. A Népi Front vezetője elmondta, hogy a Fidesz-KDNP népellenes kormánya és a neoliberális álbaloldali ellenzékkel szemben csak egy olyan párt képes alternatívát nyújtani, amely fel tudja rázni a tömegeket a politikai passzivitásból és harcba hívja a kizsákmányolt rétegeket a kapitalizmus, a szociális-társadalmi igazságtalanságok, a korrupció ellen. Cseh Miklós kitért arra, hogy párt politikai mozgástere erősen korlátozott, a Frontot körülvevő médiablokád és a szűkös anyagi-emberi erőforrások pedig rendkívüli nehézséget jelentenek a párt fejlődése szempontjából. A Népi Front elnöke hangsúlyozta, hogy mivel pártunk nem csak a kormány, hanem az elmúlt 25 év, a tőkés rendszer ellenzéke, a Front működtetését önerőből, az uralkodó kapitalista elittől függetlenül, azzal szemben fellépve  kell megoldani. Bizakodásra ad okot, hogy elvtársaink aktívan részt vesznek a mozgalom életében és a párt egyre bővülő szimpatizánsi körétől is jelentős támogatás érkezik. A beszéd elhangzása után a párt tagjainak hozzászólása következett. Rónai Katalin elvtársnő, a Népi Front alelnöke arra figyelmeztetett, hogy hiteles baloldali ellenzék hiányában a csalódott, változást akaró tömegek a Jobbik táborába sodródnak, amely komoly veszélyt jelent Magyarországra nézve. Fogarasi Zsuzsanna hozzászólásában kitért arra, hogy gondjaink ellenére pozitívumnak tekinthető, hogy a Népi Front céljaiért a párttagság kész áldozatot hozni, vállalni a mozgalmi munkával járó fáradságos feladatokat és az elvtársak a nehézségek ellenére is lelkesek, elkötelezettek a 21.századi szocializmus ügye iránt. Katona Gábor, a Front alelnöke arról beszélt, hogy a párt sokat tanult az elmúlt időszakban. Közös sikerkény könyvelhető el a Népi Front első választási megmérettetése is, amelyen pártunk bükkszéki polgármester-jelöltje 5%-ot kapott a választáson , valamint új kapcsolatokat teremtettünk a falu népével.

Juhász Norbert, a Front egri sejtjének titkára szintén a párt múltbéli sikereit méltatta beszédében. A tavalyi Május Elsején mindenki láthatta, hogy Front nem egy fantomszervezet, hanem élő politikai közösség, amely megalakulása óta az erősödés nagyon lassú, de biztos jeleit mutatja. A Népi Front kongresszusa köszönetet mond Juhász Norbert elvtársnak, hogy vállalta az őszi önkormányzati választáson a küzdelmet, anyagilag és politikailag is maximális támogatást nyújtott a siker érdekében.

Fogarasi Zsuzsanna budapesti titkár és Bodrogi Attila, az új etikai biztosA kongresszus második napirendi pontjaként a Népi Front új Etikai Biztosának megválasztására került sor. Titkos szavazással a párt új etikai biztosának Bodrogi Attila elvtárs lett, aki vasfegyelmet és a párt erkölcsi tisztasága feletti szigorú őrködést hirdetett. A kongresszus utolsó napirendi pontja a Népi Front stratégiai és taktikai irányvonalának megszavazása volt. A tagság egyhangúan támogatta a dokumentum kongresszusi szintre emelését. Pártunk továbbra is akció-centrikus szervezet lesz: folytatjuk az utcai szórólapozásokat, standolásokat és részt veszünk azokon a tüntetéseken, amelyek céljaival politikailag azonosulni tudunk. Kihasználjuk az internet adta lehetőségeket is. Ennek első lépéseként elindítjuk Frontoldal nevű blogunkat (www.frontoldal.hu), amelynek működését közösségi alapokra helyezzük: lehetőséget adunk párton kívülieknek is, hogy cikkeket írjanak a honlapra és formálják annak tartalmát. Évente 4 alkalommal megszervezése kerül a Kommunista Szeminárium is, hogy tagjainkat és szimpatizánsainkat korszerű marxista tudással vértezzük fel. Régi munkásmozgalmi hagyományok újjáélesztése jegyében közösségépítő programok fogják gazdagítani forradalmi pártunk életét. A Népi Front 21.századi kis létszámú, de harcos kommunista párt, amely kompromisszumok nélkül száll síkra a a kapitalizmus ellen, a dolgozó emberekért, egy szolidáris és igazságos jövőért, a 21.századi szocializmusért.

Népi Front II. kongresszusa

Budapest, 2015. január 31.

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg az ismerőseiddel!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

csatlakozznf1

Facebook Twitter RSS Feed 

Lájkoljon minket a facebookon!

Megmozdulások

frontoldallogo
szolidaritasialap


 

redmail