A rendszer ellenzéke

A 21.századi szocializmusért

„Az internetadó csak fekély a seben” – mi tudjuk, a kórokozó neve: kapitalizmus!

egernetadoA budapesti tüntetések mellett több vidéki városban is utcára vonult a számtalan elégedetlen, joggal dühös ember; Egerben a Népi Front tagjai is csatlakoztak.

A Dobó téren összegyűlt mintegy félezer ember előtt a civil szervezők, aktív politikai szereplők helyett igyekeztek az utca emberét megszólaltatni. Fekete Valér, az egriek számára ismert és elismert graffiti művész (a tüntetés helyszínén készített műve képünkön), civilben középiskolai tanár nem csak az internetadó helytelen és primitív ötletére, hanem az egész rendszer működésképtelenségére is felhívta a figyelmet. Ekkorra már rég nem látott méretűvé nőtt a tiltakozók csoportja a Heves megyei székhely nemrég – vitatott módon – felújított főterén, s mindenki pártállástól függetlenül együtt ordíthatta bele a kormány egri „basáinak” fülébe: elég volt a korrupcióból, a hazugságokból, az ostoba gőgből. A Dobó térről tagjaink együtt vonultak át a tömeggel az egri Fidesz pártiroda elé, ami előtt Csarnó Ákos, helyi zöld politikus és ismert zenész egy nyílt levelet olvasott fel dr. Nyitrai Zsolthoz, aki a Fidesz színeiben 2008-ban még elítélte az internetadó szimpla gondolatát is. A tüntetés, különböző, mindenki saját maga által hozott elektrotechnikai eszközök egy közös konténerbe való dobásával zárult, ezen szimbólummal is megerősítve azt a tényt, hogy a Fidesz egy második, időben visszafelé haladó dimenzióban él, s magával rántaná az egész országot is.

Másnap reggelre, arra a hírre ébredhettünk, hogy Orbán Viktor, a rádióban adott interjújában meghátrált internetadó bevezetésére irányuló szándékában. Azonban egyáltalán nem örülhetünk feltétlenül: tudjuk, ha nagytőkés „dicső” vezetőink valahol pénzt szimatolnak, akkor igyekeznek fondorlattal behajtani, ha közvetlenül nem is sikerült. Itt és most is üzenjük nekik: mi az utcán leszünk, hogy megakadályozzuk!

Népi Front egri sejt

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg az ismerőseiddel!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

csatlakozznf1

Facebook Twitter RSS Feed 

Lájkoljon minket a facebookon!

Megmozdulások

frontoldallogo
szolidaritasialap


 

redmail