A rendszer ellenzéke

A 21.századi szocializmusért

1956-Köztársaság tér: nem felejtünk!

1956okt301956. október 30-én fegyveres csoportok támadást intéztek a budapesti pártbizottság épülete ellen. A felkelők bestiális módon gyilkolták le az épületben tartózkodó kommunistákat és a pártbizottságot védő kiskatonákat. Azon a vérzivataros október 30-án a Köztársaság tér valódi hullaheggyé változott: a felakasztott emberek és  meggyalázott holtesstek látványáról készült képek bejárták a világot. Ez volt 1956 valódi természete. A Népi Front kegyelettel őrzi a Köztársaság téren elesett mártírok emlékét. Pártunk budapesti vezetői a Fiumei Úti Nemzeti Sírkertben emlékeztek meg a harcok során elesett kommunista hősökre. Az alábbiakban Katona Gábor, a Népi Front alelnökének beszédét közöljük.

Kedves Elvtársak!

1956okt30-1Emlékezni jöttünk 1956 Október 30-ára, arra a napra amikor az ellenforradalom legaljasabb legembertelenebb rémtette történt. Nagy Imre árulása és a szovjet csapatok kivonulása után az ellenforradalmárok felbátorodva támadást intéztek a budapesti pártbizottság székháza ellen! Az ellenforradalmárok vezérei - a Baross tériek,és a Corvin köziek - október 28-ánvmegállapodtak a párt bizottság elfoglalásában,az ott lévő emberek elpusztításában. Másnap

megkezdődtek az előkészületek. Kisebb fegyveres csoportok felderítették az épület környékét ,közben folyamatosan provokálták a pártbizottság őrségét. A Corvin közből elindítottak egy 120 fős egységet ágyúval és egy harckocsival. Ezekhez csatlakoztak a Baross tériek. Másnap 30-án tíz óra tiz perckor mindenoldalról tüz alá vették az épületet és megindult a támadás!

A cinikus kegyetlenséggel kitervelt és végrehajtott gaztettüket kitalált rém történetekkel próbálták igazolni, ám az egész világ láthatta a felsülésüket és láthatta aljas rémtetteiket egy amerikai ujságíró közreműködése révén.

Kedves elvtársak!

A pártbizottság védői elestek a túlerővel és az árulással vívott harcban a legdrágábbat: az életüket áldozták népünk szabadságáért! Áldozatuk nem volt hiábavaló, 56-ban nem tudtak győzni! Meggyőződésem, ha az ellenforradalom akkor győz, hazánk már nem létezne.

1956okt30-2Példát mutattak emberségből,helytállásból. nem hagyták cserben a bajtársaikat

Egy korszak hibája, hogy csak kevesen ismerik igaz történetüket. A Kádár-korszak technokrata-reformer árulói szemérmesen hallgattak a Köztársaság téri mártírokról. Talán kínos volt nekik, vagy netán a hősiességük fényében az ő gyávaságuk hitványabbnak tűnt?

A pártbizottság védői helytálltak és teljesítették kötelességüket. Tettük nem fog feledésbe merülni!

Örök dicsőség a harcban elesetteknek!

Budapest, 2014. október 29.

Népi Front

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg az ismerőseiddel!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

csatlakozznf1

Facebook Twitter RSS Feed 

Lájkoljon minket a facebookon!

Megmozdulások

frontoldallogo
szolidaritasialap


 

redmail