A rendszer ellenzéke

A 21.századi szocializmusért

Mondd el az igazat Kádár Jánosról!

kadarjanos-1Egyetlen korszak volt a magyarság 1000 éves történelme során, amikor a szegények és az elnyomottak előtt megnyílt a felemelkedés útja: ez volt a Kádár-rendszer. A Horthy-féle csendőrvilág nyomorban élő milliói végre megtapasztalhatták, milyen is az, amikor végre jól lakhat a család egy ebédnél, amikor nem számít kivételes, ünnepi alkalomnak az, ha hús kerül az asztalra.  Az édesanyáknak nem fájt többé a szíve, mert éhes gyermeküknek még egy karéj kenyeret sem tudnak vacsorára adni, hiszen a Kádár-rendszer kiterjedt szociális hálója nem hagyta, hogy akár egyetlen gyermek vagy felnőtt is éhezzen. Az édesapáknak sem kellett félniük többet, hogy nem tudják fizetni a lakbért és az utcára kerülnek családostul mindenestül, mint ahogyan ez a Horthy-rendszerben (és napjainkban újra!) gyakran megtörténik. A szocializmus évtizedeiben tisztességes munkából mindenki el tudta tartani a családját, fel tudta nevelni a gyermekét. Ismeretlen fogalom volt a munkanélküliség, a kilakoltatás. Kádár János mind a mai napig az egyetlen olyan nagy formátumú politikus, államférfi, aki a nép boldogulását, anyagi és kulturális fejlődést, az életszínvonal emelését elsődleges államcélnak tartotta. A létbiztonság korszakát hozta el szüleink, nagyszüleink számára. Ez a világ azonban Kádár János halálával lezárult. 1989-ben gerinctelen és köpönyegforgató karrieristák egyik napról a másikra cserélték le az MSZMP vörös tagkönyvét MSZP vagy Fidesz tagkártyára, a pártirodákban felnevelkedett bürokraták a rendszerváltás utáni privatizációs hullám során könnyű szerrel lopták el a társadalom közös vagyonát. Az MSZMP nómenklatúra néhány tagja pedig azt szimulálta, hogy hűséges maradt a komunista eszméhez és továbbra is a dolgozó emberek pártján áll. Valójában megtalálták számításaikat az üzleti világban és lelkül mélyén a kapitalizmus híveivé váltak. Kádár népe árva lett, közben pedig felnőtt egy generáció, a mai 20-as, 30-as éveiben járó fiatalok, akik többnyire gyűlölettel és megvetéssel gondolnak Kádár Jánosra. Ezt oltotta beléjük a média, a sajtó. Ők a rendszerváltó bértollnokok és "történészek" által meghamisított és eltorzított történelmet tanulták meg az iskolákban.

Most azokhoz fordulok, akik nem tankönyvekből olvastak a Kádár-rendszerről, hanem átélték annak minden napját! Mondjátok el az igazat Kádár Jánosról! Mondjátok el gyermekeiteknek, unokáitoknak, hogy milyen volt valójában az élet Kádár János idején! Meséljetek nekik a régi gyárainkról, ahol több ezren dolgoztak egykor és amelyek jó minőségű árukat termeltek a világ számos piacára. Meséljetek nekik a virágzó mezőgazdaságról, a TSZ-ekről, idézzétek fel emlékeiteket a zánkai és csobánaki úttörőtáborokról, ahol gyermekként nyaralhattatok! Csak így védhetjük meg Kádár János emlékét a sok rágalomtól és mocsoktól, amit a mostani kizsákmányoló rendszer urai szórnak rá! Ha pedig netán azt a választ kapnátok, hogy Kádár gyilkos volt, aki sok embert felakasztatott 56-ban, mutassátok meg a Köztársaság téri vérengzés áldozatairól készült fényképeket, amelyeken a felkelők által brutálisan lemészárolt ártatlan fiatalok megcsonkított, meggyalázott holtteste látható és kérdezzetek vissza: ez volna a dicső, demokratikus, tiszta forradalom?

Kádár János 1912. május 23-án született. Pártunk, a Népi Front aktivistái május 21-én, szombaton az újpalotai Vásárcsarnok előtt fognak Kádár Jánosról szóló röplapokat osztogatni. Ha teheted, nyomtass te is egyet és add oda barátodnak, szomszédodnak azt! Tartozunk annyival Kádár Jánosnak, hogy születésének évfordulójában (és az év többi napján is) a védelmére kelünk!

Cseh Miklós

Népi Front elnöke

A szórólap letöltése

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg az ismerőseiddel!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

csatlakozznf1

Facebook Twitter RSS Feed 

Lájkoljon minket a facebookon!

Megmozdulások

frontoldallogo
szolidaritasialap


 

redmail