A rendszer ellenzéke

A 21.századi szocializmusért

Május Elseje a harc és a szolidaritás napja

mayday1Most ezen a Május Elsején lesz 130 éves a munkásosztály nemzetközi szolidaritásának harcos ünnepe. Nem a virslié és nem a vurstlié.  Ma, 2016-ban egyáltalán nincs okunk cirkusszal-vurstlival ünnepelni. 

1886. május 1-jén a chicagói munkás szakszervezetek sztrájkot szerveztek a nyolc órás munkaidő bevezetéséért. A többnapos tüntetés-sorozaton és a sztrájkokban háromszázötvenezer munkás vett részt. A megmozdulás negyedik napján, azaz május 4-én a helyi anarchista vezetők a Haymarket Square-re tiltakozó nagygyűlést hívtak össze, ekkor azonban a tüntető munkások közé vegyült anarchisták egy bombát dobtak a kivezényelt rendőrök közé, akik viszonzásul azonnal tüzet nyitottak. Több tucat sebesült maradt a helyszínen.  Tizenegy ember vesztette életét. Ez a nap belevésődött a proletárok szívébe. Nem akkor támadták legkeményebben a munkásságot a történelem folyamán. 1886 után világszerte számtalan sortűz, börtönévek, kegyetlenkedések jutottak a proletároknak. 

Számos országban, főleg a nyugati világban nagyszerű eredményeket értek el a harcban Marx és Engels tanításait követve. 1917-ben megvalósult az első proletárállam orosz földön és megszületett a Szovjetunió. A szakszervezetek, a  forradalmi-, kommunista-. és munkáspártok küzdelme a mai napig tart. Franciaországban  dolgozók és diákok vonultak utcára a megszorítások ellen, Törökországban, Kurdisztánban elvtársaink százai esnek el tűzharcban. 

Nem, ez a nap nem népünnepély, hanem a világ proletárjainak forradalmi napja, amikor látványosan is egymásba karolunk, amikor izmaink ijesztően megfeszülnek.Józanok és erősek vagyunk. Magyarországon még kevesekben ébredt fel az osztályöntudat, de nekünk az a dolgunk, hogy azt felébresszük és, hogy leleplezzük az árulókat, hazugokat, ahogyan azt Lenin elvtárs tette. Nem hallgathatunk. Az osztályharc magvait szórjuk a magyar hazában, és a világban, a proletárok közös hazájában.

"Egyetlen hatalmas reflexed az legyen, 

Hogy kezed ökölbe szögletesedik

És lesújt! Lesújt! Lesújt!" - írja Gábor Andor. 

Ma a dolgozókban  harag  lángol  az őket átverő hatalommal szemben. Morognak, szidják a gonoszt. Van, aki felismeri az igazságot, de van, aki a demagóg szélsőjobb, vagy a szintén demagóg álkommunisták, az "álbaloldali álellenzék" fojtó karjaiba szalad. Nehéz eligazodni, és főleg nehéz cselekedni  a mai légkörben. Kevés felvilágosult dolgozó van, alig akad öntudatos munkás, de van remény, mert 2016-ban elindult valami. Felébredt az érdeklődés egy másik rendszer iránt. Sokan akarnak változást! 

A pedagógusok, az egészségügyi dolgozók, a közlekedésben dolgozók, a biztonsági őrök,a diákok, és minden becsületes, munkából élő ember valamilyen formában szembeszegült a hatalommal. Gerinctelenek mindenütt vannak, akik helyezkednek, akik próbálkoznak, sőt spiclik, besúgók is. József Attila szavaival "könnyebben tenghet, aki alattomos."

Közeledik Május Elseje, a harc, a szolidaritás napja.Gyertek a Városligetbe! Nem utoljára, ahogyan azt a néptől rettegő hatalom szeretné . Egyszer megint a miénk lesz, de igazából! Akkor, amikor mindent visszaveszünk. Mert visszavesszük, amit elvettek tőlünk. Ezt ne feledjétek!

"Életre rázlak, hogy undorodj,

 Hogy érezd a rosszat,

 Hogy tűrhetetlennek találd a szenvedést,

 Hogy jobb levegőért

 Kapkodjon a tüdőd,

 S fullasztónak érezze azt a hullaszagot,

 Amit köréd gőzölög ez a büdös rend!" Gábor Andor

A Népi Front vár Rád a Városligetben. Gyere el és állj ki magadért a vörös zászló alatt. Szoríts kezet a munkásokkal, a valódi dolgozók pártjában. Fogjunk össze, mi, dolgozó emberek, akik megedződtünk a gépek, az építőtelepek, a raktárak poros levegőjében. 

Gyere és indulj velünk! "Hősies tettre, harcra nevel minket a lángszavú párt!"

Fogarasi Zsuzsanna, Népi Front budapesti titkára

2016majus1

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg az ismerőseiddel!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

csatlakozznf1

Facebook Twitter RSS Feed 

Lájkoljon minket a facebookon!

Megmozdulások

frontoldallogo
szolidaritasialap


 

redmail