A rendszer ellenzéke

A 21.századi szocializmusért

Búcsúzunk tőled, Biszku elvtárs!

biszkubelaMeghalt Biszku Béla, a Kádár-rendszer egykori belügyminisztere. Nagy formátumú politikus volt, aki sokat tett az emberi haladásért, a szocialista rendszer felépítéséért. A második világháború során antifasiszta ellenállóként fegyverrel küzdött a megszálló náci csapatok ellen. A felszabadulás után különböző párttisztségeket töltött be, majd a Kádár-kormányban belügyminiszter lett. Nélküle 1956 zűrzavarából nem tudott volna felemelkedni az ország. Az őszi véres események utáni konszolidáció, a törvényes rend és a közbiztonság helyreállítása az ő nevéhez fűződik.
Biszku Béla egyike volt azoknak, akik ellenezték az 1968-as új gazdasági mechanizmus bevezetését. Az MSZMP "dogmatikusának" kikiáltott politikus előre látta, hogy a reformok a kapitalizmus restaurációját hozhatja magával. Jóslata 1989-ben valóra vált. A rendszerváltás viharában tudta, hogy hol a helye: a megújuló MSZMP-ben (napjainkban Magyar Munkáspárt).
Biszku Béla 1993-ban politikai okok miatt kilépett a Munkáspártból. Később adott interjúiban Thürmer Gyulát, a párt 26 éve regnáló elnökét kritikus szavakkal illette.
Az egykori belügyminiszter az utóbbi években méltatlan és igazságtalan jogi  meghurcolásnak volt kitéve. A (szélső)jobboldal bosszúvágyból és elvakult kommunista-gyűlöletből hajszát hirdetett az idős Biszku Béla ellen. Alaptalan vádak, képtelen állítások tömkelegével kellett megbirkóznia neki és védőügyvédjének A Népi Front figyelemmel követte a pert és szolidaritást vállalt a kommunista politikussal.
Biszku Béla soha, egyetlen percre sem tört meg az éveken át tartó bírósági eljárás során. Nem adta fel elveit akkor sem, amikor a hatalom börtönnel fenyegette meg. Haláláig hűséges maradt az eszméhez és a mozgalomhoz. Emelt fővel, becsületes emberként, igaz kommunistaként távozott az élők sorából.
A Népi Front minden tagja nevében búcsúzunk tőled, Biszku elvtárs!

Cseh Miklós, Népi Front elnöke

2016. április 1.

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg az ismerőseiddel!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

csatlakozznf1

Facebook Twitter RSS Feed 

Lájkoljon minket a facebookon!

Megmozdulások

frontoldallogo
szolidaritasialap


 

redmail