A rendszer ellenzéke

A 21.századi szocializmusért

A pedagógusok lázadása és a sunyi politikusok

pedagogustuntetes-1"Osztani magad, hogy így sokasodjál, 
Kicsikhez hajolni, hogy magasodjál, 
Hallgatni Őket, hogy tudd a világot, 
Róluk beszélni, ha szólsz a világhoz!” 
(Váci Mihály) 

Minden politika! Akár akarod, akár nem, az élet minden területe politika, a  parlamenti törvénygyártástól az egérrágta búzaszemig. A politika és én egymáshoz tapadva élünk és egymás vérkeringését befolyásoljuk.Testemen van, mint élő ing,ostora csíp és fájdalmasan suhint. Akkor is így van, ha "nem foglalkozom politikával!" Majd ő velem...

A politika akkor jó, ha nem rángat ki az ágyadból, nem etet veled szemetet, és nem érzed a bűzét az iskolai mosdóban. Most nem jó a politika, például az oskolapolitika. Nem lehet olyan, mint 30 éve. Nagyon szomorú lennék, ha olyan lenne, mert az időben visszalépni nem szabad, és nem lehet. Az a baj, hogy rossz. Az akkori körülményekhez és technikai fejlettséghez képest a tanítás jól működöt három évtizeddel ezelőtt.  A jelenlegi helyzetben, a technikai és tudományos nívóhoz képest az oktatás, sok minden más mellett a padlón van! 

Nagy a teher a tanítókon és nagy a teher a tanulókon. S ez a teher felesleges. Olyasmit cipelnek, ami nem jó semmire, ami megbénít, ha ugrani kell, s lehúz, ha emelkedni akarsz.Nem akarja, hogy gondolkodj. Fiam, légy alattvaló! Ezt suttogja, mint egy démon.

Nyugdíjas fizikatanár ismerősöm azt mondta, hogy ma az oktatás vérző fekély a depressziós ország testén. Mert bizony itt egy testileg legyengült, lelkileg megbetegített társadalomban élünk.

S ha lázas a beteg, akkor a politika ugrik. Máskor ugye nem. Máskor sunyít! Ilyenkor ugrik és belemélyeszti mocskos körmeit az ordító áldozatba. Például most a pedagógusokba.

"Azonban a legveszedelmesebb az az igazságtalanság, amelyiknek fegyvere van: márpedig az ember veszedelmes fegyverekkel születik, amelyek arra szolgálnak, hogy ésszel és erénnyel éljen, de éppen ezeket lehet az ellentétes célokra is a legjobban felhasználni."(Arisztotelész: Politika)

Ez a gáncs nélkül tenyésző igazságtalanság itt van a markunkba, csak most kellene őt szemétre dobni. Inkább meszesgödörbe, hogy pusztuljon, hogy ne keljen ki többé. Majd úgyis kitalálnak másikat. 

A tanárok joggal elégedetlenek és háborognak. Végre utcára mennek! Végre tesznek magukért és a nemzetért, a jövőért, értünk, értük...

A levitézlett, sunyi politikusok pedig ugranak! Ez a dolguk, mondhatnánk. Lehetnének tisztességesek is akár. De nem azok. Lett volna idejük bőven rendezni az oktatás, és úgy általában az ország helyzetét, de nem tették. Ugrani a koncért, azt bezzeg tudnak a liberálisok, a szocialisták, meg a belőlük tenyésztett mindenféle zsebtársaság. Attól, mert a Fidesz-KDNP kormány kegyetlen és elviselhetetlen, a régiek nem javultak meg. A régi vekker csak nyekereg.

Lehetünk haragosak, de nem vakok és amnéziásak.  Persze attól, hogy a közelmúlt koporsójából kimászott liberális és szocialista ott menetel a tanárokkal, nekünk nem szabad otthon maradni. Ellenkezőleg! Menjünk el a pedagógusok tüntetésére március 15-én és lökjük félre a hétpróbás megmondóembereket, akik akkor, amikor hatalomban voltak semmit sem tettek. S mondjuk el jó hangosan: Vedd a kezedbe a sorsod pedagógus!

Fogarasi Zsuzsanna, Népi Front budapesti titkára

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg az ismerőseiddel!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

csatlakozznf1

Facebook Twitter RSS Feed 

Lájkoljon minket a facebookon!

Megmozdulások

frontoldallogo
szolidaritasialap


 

redmail