A rendszer ellenzéke

A 21.századi szocializmusért

Gondolatok a háborúról, a menekültekről, az életünkről

menekultek"Tanulj dalt a zengő zivatartól,
Mint nyög, ordít, jajgat, sír és bömböl;
Fákat tép ki és hajókat tördel,
Életet fojt, vadat és embert öl;
Háború van most a nagy világban,
Isten sírja reszket a szent honban." - írja Vörösmarty Mihály. Tegnap írta, s mára valósággá vált.
Kegyetlen, véres valósággá. Körülfog, csikorgatja fogait, s közben embertestvéreink jajgatnak, menekülnek el, messzire, ide Európába, Magyarországra, Szegedre, Budapestre, a Keleti pályaudvarra.
Régóta tudjuk, hogy a háborút az Amerikai Egyesült Államok okozta, mikor megszállta Irakot, Afganisztánt, kirobbantotta az "arab tavasz" néven hírhedtté vált felfordulást. Az USA mellett ott loholt az Európai Unió, a NATO nevű sokfejű szörnyeteg, és fájdalmas, gyötrelmes kimondani, de hazánk is ott volt és van a rossz oldalon. Nem ordítottunk, nem vertük véres ököllel a falakat, mikor az országunk a szörnyszövetség tagja lett. Rosszul tettük. Túl csendes  volt a tiltakozás. És kevés, vértelen, erőtlen. Ma is az..A legtöbben fel sem fogják mitől van ez a népvándorlás.
 
Sietve zárta be hazánk Szíria Nagykövetségét is.Segítve ezzel is a szörny útját.
Ma ez a nagy szörny telenyálazza a világot. Rettenetes cselekedetei nyomában borzalom pusztít. Új, szélsőséges szervezetek jelentek meg, amelyek gyilkolnak, kínoznak, üldöznek. Valaki táplálja őket, valaki pénzeli őket, valaki fegyvereket ad nekik. Az a valaki nagyon bűnös! Nem szűznemzéssel született az Iszlám Állam, sem a többi gyilkos fenevad!
Büszke kurdok fegyvert fogtak a szabadságért, de a NATO-tag Törökország a Kurd Munkáspártot bombázza az igazi gyilkosok helyett. S a NATO a füle botját sem mozgatja.
A háborúért az imperialista világhatalmak a bűnösek, s minden utolsó csatlós...a legpocsékabb nemzet!
Katonáink mit keresnek Afganisztánban? Mit keresnek Irakban? Jöjjenek haza onnan azonnal!
Haza az európai katonákkal! A háború nem Európa érdeke!
Mikor beléptünk a NATO kötelékébe, odalett a biztonságunk. Mikor ide betették a lábukat a jenkik, odalett a függetlenségünk, és most odalett a békességünk, de még nem a békénk...Szálljunk ki, amíg nem késő.
Kiderült, hogy az okostelefonok, a számítógépek csodálatos alkotásai az emberi elmének, de nem mentik meg az életet, és nem tartják ébren a szellemet. Túl a nagyszerű alkotásokon van egy világ, egy másik, ami ugyanolyan, mint  időszámításunk előtt, vagy röviddel Krisztus után. Ez, a dimenzió amiben élünk. S csak apró cicoma a technika legújabb vívmánya. Ma az embereket álpróféták és álmegváltók üldözik atavisztikus ostobaságokkal.Hihető ostobaságokkal.
Fájdalommal és döbbenettel közlöm, hogy az emberi elme egy dobozba zárt csökevény. Ma a magyar népet primitív és ostoba kampánnyal manipulálják. Sokan megeszik a primitív és buta mondatokat. Elhisznek mindent, amit a televízió és bizonyos internetes oldalak fröcsögnek.
Pedig nem az a megoldás! Meg kell győződni a saját szemünkkel a valóságról. Úgy tűnik az emlékezet is erősen fogyóban. Féligazságok, negyedigazságok, szénakazalból kiszedett egy szál széna alapján ítélnek.
 
Már nem csodálkozom azon, hogy egyesek élvezték a gladiátorok halálát, és keresztre feszítettek, később krematóriumokba küldtek  embereket. Így van ez ma is.A kard és a kereszt megmaradt. Mellette apró segédeszköz a csúcstechnológia.
Nem emlékeznek a nagyonis közeli múltra. Jaj! Nem is érhetik a mai háború bonyolult összefüggéseit azok, akik a szélsőjobboldali politikusbűnözők tegnapi hazugságaira sem emlékeznek. Az a Jobbik, amelyik tegnap még arab-magyar barátságról papolt, ma ártatlan emberekbe akar lövetni. S azok a demokraták, akik belökdöstek bennünket az agresszor katonai blokkba, úgy tesznek, mintha mi sem történt volna akkor.
Mindenkinek otthon a legjobb. A saját házában, a családjával, a népével. Mit tegyen, akinek lerombolták a házát és megölték a családját? Mit tegyen, aki menteni akarja életét, mert az emberben van életösztön. Még a fehér emberben is. Ne csodálkozzatok!
Nekünk, hétköznapi embereknek mégis tenni kell, mert " vétkesek közt cinkos aki néma", s mert, ha igaz, akkor néha megdobban a szívünk.
Amellett, hogy elmondjuk, hol van a zsiványok tanyája, és mit kell tenni Magyarországnak, nem csukhatjuk be szemünket az embertestvéreink szenvedései láttán.
Fájdalom, de nem mindenkire igaz, hogy dobogó szív és gondolkodó elme lakja testét..Gyakran járok a Keleti pályaudvar tranzitzónája körül, s mostanában be is megyek a menekültek közé.
Mintha egy ezer évvel ezelőtti filmben szerepelnék. Idejött Kelet minden fájdalma. A megalázott emberek szilánkos tekintetét nem tudom megszokni. Fiatal férfiak rezzennek össze. S csak akkor nyugszanak meg, ha kezemet nyújtom.
Mindenki éhes, szomjas, nincs elég ruhája. Alig esznek  valamit. Jó emberek adományaiból jutnak egyre apróbb falatok. Ne higgyétek, hogy az állam adja a levest a ti pénzetekből! A menekülteknek az EMBEREK adnak enni, és adnak gyógyszert a lázas kisgyereknek.
Micsoda türelem és önfegyelem kell ahhoz, hogy csendben, szinte suttogva beszéljenek egész nap, hogy gyermekeik mosolygós fekete szemekkel köszönjék meg az egy szem gyümölcsöt, amit az a kevés jó ember visz, aki ebben a városban járkál közöttünk. Mert sokan vannak a menekültek és kevés jó ember van, aki ad, így kevés alma, kevés kifli jut a legyengült éhes embereknek, akik a halál torkából érkeztek a megváltó Európába. Idejöttek, a bűnös kebelére.
Megszólalt volna  a vén kontinens lelkiismerete? Azt hiszem most is ugyanannyi jó ember van, mint a náci megszálláskor. Szomorú, de nem több. Mégis megnyugtató, hogy vannak még jó emberek.
 
Nagyszüleink a zsidóknak vitték a cipót a gettóba. Mi muszlimoknak és keresztényeknek visszük az életbentartó ételt  a tranzitzónába.
Aki nem tud nagy, világraszóló cselekedeteket végrehajtani, az is tud ember lenni, s nem kell ehhez sok. Elég egy szem alma, egy kifli, egy mosoly, egy kézfogás.
Mi, radikális baloldaliak elmondjuk a háború okait és következményeit, követeljük katonáink kivonását idegen országokból, ugyanakkor a saját eszközeinkkel megpróbáljuk enyhíteni távolról jött testvéreink fájdalmát, éhségét, szomját.
Egyik sem fontosabb a másiknál. Minden fronton állni kell a sarat.
Most, megelőzve mindent humanistának kell lenni. Teljesen mindegy, hogy milyen oldalon állsz, milyen vallást követsz, milyen bőrszíned van. Most kelj fel és LÉGY EMBER! Mindenekelőtt.
Attól, hogy megkeresed a zsiványok tanyáját, segítened kell a földre esetteken. Átgázolva gyűlöletkeltésen, félelmen, manipuláción rettenetesen nehéz megmaradnod a becsület útján.
Most megmérettetik az embernek fia!
Vesszen a háború! Vesszen az imperializmus!
Éljen a nemzetközi szolidaritás! Internationale Solidarite! Éljenek a jó emberek!
 
Fogarasi Zsuzsanna, Népi Front budapesti titkára
 
nepifront-logo-logoA Népi Front  szeptember 6-án, vasárnap délelőtt 11.00 órától  gyűlést és megemlékezést tart Budapest V.kerületében, az Eötvös József téren, az író szobránál.
Emlékezzünk az elhunyt menekültekre és állítsuk meg az embertelenséget!
Program:
beszédek
Felolvassuk Pintér Sándor Belügyminiszternek írott levelünket
Minden együttérző embert szeretettel várunk!
a Népi Front 

"Emberhez illik, hogy legyen joga."(Petőfi Sándor)


Megközelíthető a Deák tértől a József Attila utcán végig gyalogosan, vagy a 2-es villamossal. Az Eötvös tér, a Széchenyi tér mellett van. Másik oldalon áll a Magyar Tudományos Akadémia épülete.

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg az ismerőseiddel!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

csatlakozznf1

Facebook Twitter RSS Feed 

Lájkoljon minket a facebookon!

Megmozdulások

frontoldallogo
szolidaritasialap


 

redmail