A rendszer ellenzéke

A 21.századi szocializmusért

„Ha most kezdeném a pályámat, magam is külföldre mennék”- Botrányos állapotok az egri Markhot Ferenc kórházban

orvoselvandorlasA napokban az egri Markhot Ferenc kórházban több orvos is felmondott. A kórház hivatalos, nem kis mértékben kozmetikázott nyilatkozata szerint 6 főről van szó, „többségük csupán részmunkaidőben látta el feladatait”. Azonban, a valós számok 12 főt mutatnak, akik közül nem egy 18-20 műszakot is teljesítő orvos található. Alig akad köztük, aki csupán egy két műszakban dolgozott az intézményben. Tóth Károly, az egyik távozó orvos több közösségi portálon is hozzászólt a távozásuk okait taglaló írásokhoz:

„Sajnos nem jókedvünkben álltunk fel. Sajnos nem azért, mert jobb helyre mentünk. Szerettünk ott dolgozni, szerettünk ott lenni. Én is nagyon sajnálom, de a hazugságokat nehezen tolerálom. Fáj, nagyon fáj. Minden nap gyötrődöm a történteken. Hiányzanak a munkatársaim, hiányzik a munkám, hiányzik az a jó érzés, hogy valakin segíthettem. Remélem, hogy minél hamarabb megnyugszik a háborgó tenger az ott dolgozók és a betegek érdekében. Remélem, hogy hosszú távon haszon is fog mindebből születni".
Az egészségügy helyzete, súlyos problémái szinte minden magyar állampolgár előtt ismeretesek. Az eset nem kizárólag egri sajátosságú probléma, azonban intő jel, egy folyamat begyűrűzésének kezdete, amit már nem lehet szőnyeg alá söpörni. Itt és most, látványosan bedőlt az egészségügyi rendszer.

Az egri kórház ugyanis egyre nagyobb ellátási területet kapott az elmúlt években, ehhez azonban nem rendelkezik kellő létszámmal, s felszereltséggel, és nem biztosítottak az ehhez szükséges források sem.

Fűtő László, a kórház jelenlegi igazgatója, nem tagadja, ha most kezdené pályafutását, ő is külföldre menne. Eközben persze Magyarország változatlanul „Jobban teljesít”.

Juhász Norbert

Népi Front egri titkára

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg az ismerőseiddel!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

csatlakozznf1

Facebook Twitter RSS Feed 

Lájkoljon minket a facebookon!

Megmozdulások

frontoldallogo
szolidaritasialap


 

redmail