A rendszer ellenzéke

A 21.századi szocializmusért

A bajokat a magyar népnek kell megoldani-Válasz bírálóimnak

usabloodA szerkesztő megjegyzése: bár a Népi Front honlapja nem vitafórum, mégis jónak tartjuk azt, hogy lehetőséget adunk a konstruktív vitára. Fogarasi Zsuzsanna ezen írás keretében ad választ bírálóinak. Aki elolvassa mostani cikkét, beláthatja, hogy bármennyire is utáljuk a Fidesz-KDNP kormányt, annak elzavarása a magyar nép feladata, nem pedig az USA-é. A történelem igazolja, hogy semmi jó nem származik abból, ha az Amerikai Egyesült Államok beleavatkozik más országok belpolitikájába.

A honlap szerkesztői
Huszonöt évet kell leváltani! című cikkemről van szó, amely nehezen érthető, rendetlen, szóval csak baj van vele. 
Azért írtam, hogy gondolataimat közzétegyem egy bizonyos ügyről, s azt szeretném, ha meg is értenék, ezért kiegészítem egy kis történelmi háttéranyaggal, amit bírálóim valószínű nem ismernek, mert ha ismernének, akkor másért bíráltak volna. Megragadom az alkalmat, hogy megköszönjem a megjegyzéseket, mellyel rávilágítottak arra, hogy ilyenkor érdemes részletesebben ismertetni a már megtörtént eseményeket. 
Az USA számláján több ország megszállása, és számos kormány megbuktatása szerepel, a zavarkeltésről nem beszélve, amit lassan követni sem lehet. Vietnám és Kuba konfliktusa az Egyesült Államokkal  rég volt és messze is  vannak ezek az országok. Nem csoda, ha nem emlékeznek rá. Chile is messze van, igaz, de Ukrajna itt a szomszédban és Csehország sincs túl az Óperencián.
Nézzük Chilét. Salvador Allendét demokratikus választáson emelték az ország élére, de ez a világ csendőrének nem tetszett. Nixon elnök gazdasági szankciókkal "büntette" az országot. Az ellenfeleket pénzzel és fegyverekkel támogatta, tüntetések megszervezésében segédkeztek a kormány ellenségeinek támogatói. Hiába! Nem sikerült Allendét megbuktatni. Ekkor a CIA katonai tanácsadói kezdtek el dolgozni a demokratikusan megválasztott elnök ellen, és hatalomra juttatták Pinochet tábornokot, akinek az USA-ból érkezett Chicago-fiúk (Milton Friedman monetarista elképzeléseit követték) segítettek felépíteni az új gazdasági rendszert. 
Sem őket, sem a rendkívül érzékeny amerikai demokratákat nem érdekelte, hogy pár nap alatt több, mint 5000 embert öltek meg, és három év alatt majdnem kétszázezer embert tartóztattak le és kínoztak meg. Számos ellenzéki pedig  elmenekült az országból.
Sértette a mimózalelkű demokratákat a rézbányák államosítása, és attól rettegtek, hogy  szocializmus lesz Chilében. És milyen pech! A polgári-demokratikus választás eredménye, egyetlen csepp vér nélkül valósul meg a népi demokrácia. Ezt nem bírták lenyelni a jenkik.
Demokrácia ide vagy oda, szólásszabadság, akármi...ha gazdasági érdekről van szó, jól jön egy kis fasizmus. Az volt a javából! 
Na lám, ilyen a história logikája!
Szerintem tisztességes demokrata, vagy józanul gondolkodó ember, nem akarhat hasonló helyzetet Magyarországon. 
A magyar kormány konzervatív, nem baloldali, de megválasztották!  Vannak módszerek az eltávolítására, de ez nem a külföldiek dolga! Nem akarunk háborút sem.A bajokat a magyar népnek kell megoldani.

Sem az USA-nak, sem másnak a magyar belügyekbe nincs beleszólása! Ez a mi dolgunk!

Fogarasi Zsuzsanna

 

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg az ismerőseiddel!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

csatlakozznf1

Facebook Twitter RSS Feed 

Lájkoljon minket a facebookon!

Megmozdulások

frontoldallogo
szolidaritasialap


 

redmail