A rendszer ellenzéke

A 21.századi szocializmusért

„Építsünk fel együtt egy új, valódi szocialista, valóban baloldali pártot!”

 nepifrontzaszloNem érkeztünk válaszúthoz, és nem érkeztünk sehová, hiszen lesz holnap akkor is, ha ma nem csinálunk semmit se. Mehetünk a dolgunkra, a munkahelyre, vagy szabadságra, munkaügyi központba, vagy iskolába. Megalkudhatunk a jelennel, nem törődve a jövővel. Elfogadhatjuk azt ami van, és kézlegyintéssel elintézhetjük - ez van, majd lesz valahogy, nem én tehetek róla - válaszokkal szőnyeg alá söpörhetjük a problémáinkat. A körülöttünk zajló események elől is elmenekülhetünk a négy fal közé, vagy ha nem tudjuk elkerülni, hát másfelé tekintünk, nem törődve a piszkos, gazos utcával, omladozó falakkal, a szegénységgel, és a bűnözéssel. Másokra háríthatjuk a felelősséget, és a megoldást, de a problémák megmaradnak, sőt egyre többeket fog érinteni közvetve vagy közvetlenül.
 De hiszem, hogy a többség nem ennyire megalkuvó, és a józan ész érveivel tudja, hogy ez nem elfogadható, ez a hamis és kreált világ, a szociális válság megváltoztatható, reformálható! Hiszem, hogy a többség toleráns embertársaival szemben, és ha el is ítéli, de nem lenézi a megtévedt, megtévesztett polgártársait! Hiszem, hogy az emberek kultúra iránti igénye sokkal több, mint amivel a közmédia, a kereskedelmi média hajlandó kiszolgálni! Hiszem, hogy a társadalmi és együttélési morál javítható, a fegyelem tanítható.Hiszem, hogy a gazdaság, és az életszínvonal tudatos reformmal, fejlesztéssel emelhető, és mindenki számára élhető, sőt, élvezhető életet tud biztosítani. Tudom, hogy az emberek többsége ezzel tisztában van!
A nagy rendszerváltó politikai pártok csődöt mondtak. A 25 éve beígért Kánaán elmaradt. Az MDF és az SZDSZ már nem is létezik, a Független Kisgazdapárt még éppen. Az MSZP hajója süllyed. A Fidesz bástyája még áll, a személyi kultusz és feudális politika talaján. A rendszerváltáskor a szocializmus ellen felhozott kreált és valós hibák nem, hogy megszűntek: oriásivá nőtték ki magukat. Korruptnak, és "bizalmi embereknek" nevezték az akkori politikusokat. Akkor az eszme bizalmi emberei voltak, ma viszont a rokoni, haveri, sőt bajtársi-bűntársi bizalmik vannak helyettük.  A korrupció a fél disznóról forint millókba csapott át. Az államadósság megszászorozódott, az ifrastruktúra minden téren hanyatlik, ahogy az életszinvonal is. Felhozták még a szocialista rendszer hibájának az innováció problémáját is. Mára már nem aktuális, a nyugat piaca lettünk, nem tart igényt az ötleteinkre.Gyakorlatilag csak azért nyert a Fidesz az idei válsztásokon, mert nem volt kit választani...
Tisztelt hölgyeim, uraim! Kedves barátaim, elvtársaim! Nincs itt az idő. Fognak még holnap is morzsákat dobálni! De én inkább azt mondom: építsünk fel együtt egy új, valódi szocialista, valóban baloldali pártot! Pártot, ami nem dugja homokba a fejét, nem fordít hátat a népnek. Pártot, ami az adófizetők pénzét nem elherdálja, hanem a nép szolgálatába állítja! Adjunk új alternatívát az embereknek, hogy dönthessenek: szocializmus, vagy kapitalizmus!  Alkossunk pártot értelmiségiekből, munkásokból, akik dolgozni, és nem vagyonosodni akarnak! Építsük együtt a szocializmust, építsük fel együtt a Népi Frontot!

Cs.A

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg az ismerőseiddel!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

csatlakozznf1

Facebook Twitter RSS Feed 

Lájkoljon minket a facebookon!

Megmozdulások

frontoldallogo
szolidaritasialap


 

redmail