A rendszer ellenzéke

A 21.századi szocializmusért

Éhes gyerekek Magyarországon

gyermekehezesNaponta tizennyolcezer gyermek hal éhen a világon. Magyarországról nem ismerünk ilyen adatot, de éhes  és alultáplált gyerekek vannak.
A Minden gyermek Lakjon Jól! Alapítvány, a Magyar Vöröskereszt és számos szervezet próbál segíteni az éhező gyerekeken. Tagadhatatlan, hogy vannak eredmények, de ez nem jelent megoldást a problémára. A gyermekéhezés felszámolásához átfogó kormányzati stratégiára van szükség.

2010-ben 200ezer gyermek volt alultáplált. Az iskolai étkeztetéssel ez a szám rendkívül kis mértékben csökkent, viszont ezzel szemben növekedett azoknak a fiatalkorúaknak a száma, akik kollégiumokban laknak, tanulnak, és ha nem tudnak dolgozni, vagy eleget keresni diákmunkával, szintén éheznek. Róluk nem beszél senki, problémáikat elhallgatják, mintha minden a legnagyobb rendben lenne. A rendszerváltás óta folyamatosan fennáll a gyermekéhezés, hol magasabb, hol alacsonyabb számokat hallunk, de csak felszínesen, amolyan tőkés módra kezelik. Elfedik a baj egy időre, eldugják, de a baj az marad! Elfogadhatatlan, hogy gyerekek és fiatalok éheznek, amikor több tonna élelmiszer kerül a szemétbe.

Ferencz Tibor, Népi Front tagja

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg az ismerőseiddel!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

csatlakozznf1

Facebook Twitter RSS Feed 

Lájkoljon minket a facebookon!

Megmozdulások

frontoldallogo
szolidaritasialap


 

redmail