A rendszer ellenzéke

A 21.századi szocializmusért

Vagyunk az új rend katonái…..

Supporters-of-the-Greek-C-006A XXI. században, amikor Európában a gondolkodó és ezzel párhuzamban cselekvő ember a legüldözöttebb, a szocializmus eszméjét képviselő embernek merőben újfajta gondolkodást kell meghonosítania. Az új kor új embert, és ezáltal új kommunistát követel meg, hogy képesek legyünk a közösségi társadalom megvalósításának ügyét győzelemre vinni.

2014-ben Magyarországon merőben más országot, társadalmat és gondolkodásmódot tapasztalunk, mint a 20-as, 30-as, 40-es években. Kádár János, Marosán György és megannyian az illegalitás éveiben, szintén egy alapvetően keresztény-nacionalista reakciós társadalomban igyekeztek érvényre juttatni a forradalom ügyét. Az akkor regnáló hatalommal szembeni küzdelmükért sorsuk az üldöztetés, börtön, betiltás volt.

De milyen esélyei lehetnek ma egy kommunistának egy olyan országban, ahol a nemzetközi imperializmus hazai vazallusainak kezében a média és a gazdaság, ahol a kultúrszemét és a mások eltiprásán keresztüli önmegvalósítás, a pénzközpontú gondolkodás dominál a társadalomban, ahol mindennek tudjuk az árát, de már az értékeket elfeledtük?

Szembesülnünk kell a tényekkel elvtársak. Nincs lehetetlen csak tehetetlen ember – tartja a régi de annál időszerűbb mondás. A jelenkorban élő kommunista akkor válhat a hazánkban uralkodó sötétségben a fény harcosává, ha elméjét, politikai éleslátását tökélyre fejleszti.

Egy olyan világban élünk, amely el akarja pusztítani önmagát.

A munkanélküliség óriási, akinek még van munkája az rosszul vagy alig tud megélni, aki teheti külföldre menekül.

Az emberi kapcsolatok haldokolnak, az emberi tulajdonságokból leginkább a kapzsiság, az önzőség és a rosszakarat marad fenn.

Ahol a tudás nem erény, hanem bűn. Ilyen világban a fegyver nem csak a testünk, nem csak a hitünk, nem csak az eszménk, hanem mi magunk is vagyunk. Az ember az egyetlen, aki tettekben képes megváltoztatni a világot.

Milyen is a jelenkori kommunista? Kitartó, és ezáltal sikeres. Sohasem csügged.

Egy jelenkori kommunista tudja, mit akar elérni az életben, tudja hogy milyen képesítésekre, iskolára van szüksége, milyen nyelvet kell tanulnia, milyen munkát kell végeznie, mennyit és mit kell olvasnia.

A rohanó világban a háborút már csak részben fegyverekkel, egyre inkább tudással vívják.

Mert a tudás olyan fegyver, ami sosem csorbul ki, sosem fogy el a muníció és senkitől sem lehet elvenni.

A jelenkor kommunistájának sikere a szocializmus ügyének sikere is egyben.

Már jelen pillanatban is, nem csak egy hatalomátvétel után, a mezőgazdaságban, nehéz és könnyű iparban, művészetben és az élet valamennyi területén elengedhetetlen hogy rendelkezzünk minél nagyobb szellemi tőkével.

Szakmunkásokra, földművesekre, mérnökökre, tanárokra, orvosokra, közgazdászokra, jogászokra, informatikusokra és a legkiválóbb vezetőkre van szükség. A haldokló társadalomra a túlélők adnak biztosítékot, hogy  az új rend életképes maradjon, és permanens jelleggel fejlődhessen.

Mi kommunisták, akik folyton keressük a lehetőséget hogy miképp is tudjuk hazánkat és népünket, az elnyomott, és rabigába hajtott népet jobban szolgálni, kivezetni a sötétségből a fényre, tanuljunk!

Legyünk szilárdabbak, mint átlag elcsüggedt embertársaink, hogy képesek legyünk számukra újra elhozni a reményt.

Legyünk többek annál, amit a társadalom elvár, legyünk sikeresebbek mint elődeink. Akkor teljesítjük be történelmi küldetésünket ha egységben, és szervezetten dolgozunk, és egyenként jobbá, többé válunk mint gondolnánk önmagunkról.

Juhász Norbert, Népi Front egri titkára

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg az ismerőseiddel!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

csatlakozznf1

Facebook Twitter RSS Feed 

Lájkoljon minket a facebookon!

Megmozdulások

frontoldallogo
szolidaritasialap


 

redmail